sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006

Juhlaneule?

Ripsun kirjoittamaton sääntö numero yksi: neuleet kuuluvat arkeen. Syy: vain kankaasta tehdyt vaatteet tuntuvat juhlavan oloisilta. Juhlaan valmistautumiseen sitä paitsi kuuluu kuumentuvan silitysraudan tuoksu (ja tietenkin kiireessä vaatteeseen silitetetty yksi ylimääräinen vekki sekä noin kymmenet silmäpakoiset sukkahousut).

Ripsun kirjoittamaton sääntö numero kaksi: en ole ystävystynyt raitalankojen kanssa oikein koskaan (raitaneuleiden lankasotkuista huolimatta).

Miten ihmeessä siis poistuin Menitasta eräänä kauniina lauantaina Sirdar Duet -kerä kainalossa? Kyseinen lankahan on raitalankaa ja lisäksi vielä kunnolla kiiltävää!

Omistan pitkän hihattoman kotelopuvun ja myös samettisen lyhythihaisen vähän juhlavamman paidan. Kuitenkin tälläisenä vilukissana tarvitsen kesät talvet jotain käsivarsieni lämmikkeeksi. Mietin pääni puhki erilaisia vaihtoehtoja. Jakku? En oikein ole jakkuihmisiä. Huivi? Ei ehkä lämmitä tarpeeksi. Hihatin? Ööh... en ehkä ole myöskään hihatinihmisiä. Tai näin luulin, kunnes löysin Shimmerin. Ihanaihanaihana! Nyt puuttui enää vain lanka.

Millainen lanka on juhlaneulelankaa? Kiiltävä? Voiko mattapintaisesta langasta tehdä juhlaneuleen? Näyttääkö neule silloin liian arkiselta? Entä tekeekö pitsi aina neuleesta juhlavan? Nämä ovat ihan vilpittömiä kysymyksiä, olisin kovin kiitollinen kommenteista.

Itse päädyin puolen tunnin epätoivoisen lankaharhailun jälkeen kompromissiin, sekä mattaa että kiiltävää. Tosin tästä seuraa kyllä se, etten voikaan tehdä Shimmeriä vaan takaosaan täytyy keksiä jotain muuta. En nimittäin kestä sitä, että raitalankojen vaihdoskohdat menevät ihan sikin sokin. (Tämä on kai sitten kirjoittamaton sääntö numero kolme. Kauhistus! Taidan olla aika konservatiivinen ja rajoittunut ihminen...)

















Ensimmäinen hihantekele. Olkavarsikohta taitaa kaivata purkamista, se löpsöttää vähän rumasti.

4 Comments:

Blogger Tuulia said...

Mun mielestä periaatteessa lanka kuin lanka voi olla juhlavaa. Tyylikäs malli (kuten Shimmer) voi tehdä latteimmastakin merseroimattomasta puuvillasta juhlavan näköisen. Toisaalta kiiltävä lanka tai pitsineule ei aina ole juhlavuuden tae. Katsoisin ensin tyylikkään ja klassisen mallin, ja sen pohjalta langan. Ja tietysti sen pitäisi sopia muuhun asuun että se olisi juhlava.

Tietyllä tapaa tää on kai verrannollinen kankaisiin. Collegekangas harvoin on juhlavaa, mutta tyylikkäällä mallilla saa ei-niin-ihmeellisestä kankaastakin juhlavan ja ajattoman vaatteen.

5:54 ap.  
Blogger Arteeni said...

Tuulia sanoikin omat ajatukseni jo aika hyvin! =DDD

1:36 ip.  
Blogger Tikrunmami said...

Hih, mie olen yhtä rajoittunut tuon raitalangan kanssa, etsisin miekin yksivärisen langan selkäosaan. Raitalangat on kivoja... sukissa ja kuten sinulla hihassa, mutta muuten niitä välttelen, pätkävärjättyä välttelen vielä enemmän, niistä tulee levoton olo...

Jokos lanka löytyi?

10:29 ap.  
Blogger Ripsu said...

Kiitokset taas kommenteista. Musta tuntuu, että tässä taas on mulla jokin ihme rajoitus aivoissa ettei muka neule voisi olla juhlava. Yritän aivopestä itse itseäni :)

7:25 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home