sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Ei siitä takkia tullutkaan, tuli hiirelle liivi!

Tai tässä tapauksessa: ei siitä paitaa tullutkaan, tuli pyjama. Voihan ärsyynnys! Löysin hauskaa turkoosia kirahvi- ja seepra(? kai se se on?)kangasta ja sieluni silmin näin sen jo kivana pikku paitana jollekulle ihanalle vipeltäjälle.

















Kieli keskellä suuta jäljensin Ottobresta kaavat ja samalla tarkkuudella leikkasin kankaat. Kun sitten onnellisena ompelin paitaa kasaan niin kamala aavistus valtasi mielen: täähän on ihan pyjaman paita! Tyrmistys oli niin valtava, että jäi sitten helmakäännekin ompelematta. Ehkä joskus tokenen ja jatkan paidan loppuun.













Pyjama mikä pyjama! Ja vielä rutussa.

Ompelijana olen todellinen projektikäsityöläinen. Ompelen pelkästään tarpeeseen. Ehkä se johtuu osittain siitä, etten todellakaan ole mikään taitava ompelija. Viidellä saumalla valmista -motto sopii minulle. Kaikki ylimääräiset tikkaukset, applikoinnit ja saumojen kohdistukset vievät hermot ja yöunet. Muutenkin ompelu (vaikka mukavaa toisinaan onkin) tuntuu työltä. Jo se koneiden ja kankaiden levittely vie aikansa, ompeluun tarvitaan keskeytymätöntä aikaa ainakin pari tuntia.

Neulojana taas olen pikemminkin prosessikäsityöläinen. Aina on oltava jokin neule, jonka voi siepata käsiinsä. Mieluiten monta. Keskeneräiset työt eivät stressaa, tärkeintä on se, että saa puikotella silmukan siellä toisen täällä. Valmista tulee kunhan tulee, tärkeintä on se että saa neuloa!

Vaikka itse neulominen on valmistumista tärkeämpää niin kyllä neuleen valmistuminenkin tuottaa tyydytystä. Varsinkin jos on jaksanut viimeistellä neuleen huolellisesti. Tässä viimeisin valmistunut työ, raitaneule.














Malli: oma
Lanka: Novita Mini ja Virkkauslanka (punainen), yht. 460g, vihreää n. 170g, punaista n. 130g, keltaista n. 60g, v.sinistä ja pinkkiä molempia n. 50g
Puikot: nro 3,5

Ps. On ihan pakko hehkuttaa: Hyvä Lordi ja hyvä Suomi! Maailmankirjat on sekaisin; mitä saavutettavaa suomalaisilla enää muka on? Meillä on jo alppihiihtäjiä, tennistähti ja nyt tuli vielä euroviisuvoitto! Taivas sentään...

5 Comments:

Blogger Salanimi said...

Ihana kangas ja suloinen paita :o)
Näyttää seeproilta, minustakin...

Raitapaidasta tuli tosiaan kiva!

7:04 ip.  
Blogger Salanimi said...

Niin ja Go Lordi!

7:04 ip.  
Blogger Tikrunmami said...

Raitapaita näyttää tosiaan hyvälle :-), ihanan pirteät värit.

Ja Lordia täälläkin hehkuteltiin, kuten arvata saattaa...

9:02 ip.  
Blogger Helmis said...

Tosi hyvännäköinen siitä raitapaidasta tuli.

Tarvitaanhan sitä kivoja pyjamapaitojakin :)!!
Hyvä Suomi!

4:59 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitoksia kehuista, ne lämmittää aina sydäntä :)

10:04 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home