sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

Ärsyynnystä ilmassa

Neulominen on usein niin rentouttavaa ja ihanaa, että välillä unohdan nämä huonot hetket. Pitkäänhän tässä onkin saanut vain nautiskella. Mutta nyt. Raitaneule ei tunnu etenevän.













Syitä on monia. Ensinnäkin puikot tuntuvat vähän turhan pieniltä. Se edellinen valkoinen toppi loi turhan optimistisen illuusion neuleen valmistumisesta. Kai nyt viiden ja puolen puikoilla valmista tuleekin, varsinkin kun neuleessa ei ole hihoja ollenkaan.

Toisekseen raitaneuleen neulominen on tylsää. Pelkkiä oikeita silmukoita uuvuttavalla tahdilla. Vähemmästäkin menee mielenkiinto. Onneksi on sentään raitoja, että huomaa neuleen edistyvän.

Raidoista seuraa kuitenkin omat ongelmansa: kerät takkuuntuvat uskomattomalla vauhdilla. Rentouttavaan neulomiseen ei kuulu kerien selvittely muutaman minuutin välein. Tosin mieluummin muutaman minuutin välein kuin esim. puolen tunnin välein:













Kaiken kruunuksi se sama kyynärvarsivaiva jatkuu. Pitäisi malttaa olla neulomatta, mutta enhän mä viikonloppuna voi kokonaan paastota, hyvänen aika! Viikolla voin harkita. Ehkä.

No, onneksi on kesä tulossa ja krookukset pilkistää mullasta. Tänä viikonloppuna on siis neulomisen sijaan konttailtu puutarhassa. Tervetuloa kevät!

3 Comments:

Blogger Tiina said...

Oon todennut parhaaksi että raitaa neulottaessa se lanka jolla neulotaan on mun vasemmalla puolella ja odottavat oikealla. Siirrän kerää aina värin muuttuessa ja selvitän sotkut heti. Hitaampaa mutta ainakin mun hermot kestää tän paremmin :-) Hyvin on edistynyt tuo sun paidan neulominen. Afrikkakirja voisi olla mielenkiintoinen.

1:48 ip.  
Blogger Tikrunmami said...

Tsemppiä raitaneuleeseen, tuo näyttää upealta ja pirteältä.
Mie hermoilen jo tytyn puseron kahden kerän kanssa... ja samalla aatoksissa on jo kaksivärinen huivi, vaikka muutama ilta sitten vannoin, että seuraava on takuulla yhdellä värillä tehty.

1:07 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitoksia raitapaitakehuista, itsesäälini tais tulla rivien välistä selväksi ;) Ja johtuneeko kehuista vai mistä, mutta tänään paitaa on ollut paljon mukavampi neuloa.

Salaa toivoin lankasotkua esitellessäni, että joku kertoisi hyviä vinkkejä sotkun estämiseen. Koskapa Tiina kerroit, että itse selvität langat heti niin ajattelin itsekin ruveta yhtä säntilliseksi. Ja kyllä se ainakin tänä iltana toimi. Tosin hieman juttua hankaloittaa se, että punainen lanka on kolminkertaista virkkauslankaa ja niitä kolmea kerää en kykene pujottelemaan joka vaihdolla... Mutta kiitos Tiina siis neuvosta! Jaksankohan huomennakin olla yhtä nyhtyri?

Ja Afrikkakirjastakin tulee parempi esittely, kunhan ehdin :)

11:42 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home