sunnuntaina, tammikuuta 07, 2018

Vuodenvaihteen lankainventaario


Yksi vuodenvaihteen mielenkiintoisimmista jutuista on lankainventaario. Langankulutuksen laskeminen ja varaston kutistuminen motivoivat valtavasti ja siksi sekä vuoden lopussa että uuden vuoden alussa neulon vimmatusti.

Tänä vuonna ällistyin hieman. Laskelmieni mukaan olen vuoden aikana neulonut 3492 g lankaa ja hankkinut 2450 g lankaa. Lankavaraston piti siis vähentyä kilon verran. Eipä kuitenkaan vähentynyt. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta karkeasti punniten lankavarastoni painaa edelleen saman 8,5 kg kuin viime vuonnakin. Lievästi ihmetyttää.
 
Kuvista kuitenkin näkee, että varastolankoja on neulottu. Ainakin vasemman reunan hahtuvat, oikean yläreunan puuvillalangat sekä alareunan sukkalangat ja täysvillalangat ovat vähentyneet.
Keskeneräisissä on kiinni 2 kg lankaa. Aika paljon. Näitä vaan valmiiksi niin kulutuskäyrät nousevat nopeasti.
Lisäksi olohuoneesta löytyi vielä 700 g jämälankoja erinäisiin neulesuunnitelmiin.

Tietysti se tympii, ettei varasto pienentynyt, mutta siitä olen iloinen, että vanhimmille langoille on keksitty käyttöä. Sekin ilahduttaa, että ostetuista langoista kaikki ovat joululahjakeriä lukuunottamatta päätyneet puikoille vähintään parin kuukauden sisällä ostamisesta. Kunhan saan varastolankoja kulutettua niin tulevaisuus näyttää hyvältä, koska nykyään osaan ostaa lankoja suoraan puikoille.

Vuoden ensimmäiset valmistuneet neuleet ovat kauppakasseja puuvillajämistä.


Kauppakassi
Malli: Grrlfriend Market Bag by Laura Spradlin
Lanka: Novita Kotiväki tai Novita Virkkauslanka (2-kert.), n. 90 g/kassi (yht. 279g)
Puikot: 3 mm ja 4 mm

 
Löysin myös kaikkein pienimmille nöttösille ja kummalangoille arvostetun loppusijoituspaikan. Sisko kertoi, että hänen lapsensa olivat kehittäneet riidan, kun antamani jämänyssykät olivat hävinneet. Ei huolta lapset, lisää on tulossa!

2 Comments:

Anonymous Suski said...

Wau mikä varasto! Mä aktivoiduin taas neulomaan ja ravelryyn, taidan olla talvineuloja ��

1:28 ip.  
Blogger Ripsu said...

No onpas kiva kuulla! Luulin, ettet enää pysty neulomaan, mutta onneksi luulin väärin. Itse en oo kovinkaan innoissani jämävarastostani. Mulle riittäisi pienempikin lanka-arsenaali.

9:49 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home