tiistaina, marraskuuta 28, 2017

Pakkasentorjuntakaksikko

Kuten aiemminkin, loppuvuoden häämöttäessä saan kovan draivin neuleiden päättelyyn. Vuodenvaihteen perinteinen lankavaraston inventaario lähenee ja vuoden langankulutus täytyy saada mahdollisimman suureksi.
Tällä kertaa päänvaivana oli ikivanhat mummalta perityt Marimba-langat. Jostain syystä mumman perintölankojen edessä vaivun usein nostalgiaan ja tuntuu siltä, että näistä langoista pitäisi tehdä jotain erityisen hienoa ja kestävää. Harmi vain, että näitäkin lankoja oli jäljellä pienet mytyt eikä esim. vauvavilteille ole juuri nyt kenelläkään tarvetta.
Pääsin nostalgiastani yli ja vaihdoin käytännöllisyysvaihteelle. Näistä piti tulla kämmekkäitä, koska ne harvemmin kuluvat puhki, toisin kuin lapaset. Sitten muistin, että esikoisen lapaset eivät kulu puhki, koska hän kadottaa niitä tasaiseen tahtiin. Lapasille oli siis tarvetta, niinpä väsäsin koko jämäkasasta lapasia. Ja voi että kuinka paljon tykkäänkään näistä! Toivottavasti esikoinen ei ihan heti hukkaa näitä.

Palapelilapaset
Malli: perinteinen peukalokiilalla ja sädekavennuksella 48 s / 52 s
Lanka: Novita Marimba ja Novita Florica 40 g / 46 g
Puikot: 2,5 mm

Kaikkein tyytyväisin olin näihin kelta-oranssi-harmaisiin lapasiin. Tämä omituinen keltainen lanka on pyörinyt pyörimistään käsissäni ja sille on ollut tosi vaikea keksiä kivaa käyttöä. Näihin lapasiin se sopii kuin nakutettu. Ja tässä samalla saa värisilmäkin koulutusta, kun näitä jämiä joutuu sommittelemaan erilaisilla tavoilla.