torstaina, joulukuuta 28, 2017

Rumaa ja kaunista

Vuosi lähenee loppuaan ja päivitystahti kiihtyy hetkellisesti, jotta saan blogattua kaikki valmistuneet neuleet. Vuodenvaihteen luvut täytyy nääs saada viilattua paremmiksi.

Reilu vuosi sitten törmäsin ravelryä selatessani ihanaan ohjeeseen, Kukkaan. Ohjeen hankkiminen vaan tuntui liki mahdottomalta, mutta onneksi apu löytyi kanssaneulojalta. Langaksi löytyi varastosta rouheaa villaa eli kaikki siis hyvin ja lanka puikoille. 
Kesken Kukan neulomisen kävin värianalyysissä ja ihan ominkin silmin totesin, ettei ruskea sittenkään ole sopivimpia värejä itselleni. Tässä vaiheessa Kukka oli jo viimeistelyjä vaille valmis. Mutta miksi viimeistelisin ruskean vaatteen, kun halusin päästä vanhoistakin ruskeista eroon? Kukka jäi tauolle (moneksi kuukaudeksi) odottelemaan päätöksiä: viimeistelläkö vaiko purkaa ja tehdä ruskeasta langasta huovutettuja lapasia. Lopulta päätin viimeistellä neuleen ja antaa sille mahdollisuuden.

Kukka
Malli: Kukka by Norah Gaughan
Lanka: Virtain Villan 2-säikeinen villalanka 279 g
Puikot: 4,5 mm

Kun kuvasin Kukkaa, fiilis ei ainakaan parantunut. Se on vähän liian iso eikä todellakaan imartele vartaloani. Se näyttää ylläni säkiltä ja alle mahtuu helposti vähän turvonneenakin. En kuitenkaan halua näyttää tasapaksulta lankulta. Ärsyttävää.

Jotta suuhun ei jäisi pelkästään paha maku, täytyy loppuun laittaa jotain kivaa. Ketjusilmukkahuivi onnistui yli odotusten, loppulangan sain tärvättyä hapsuihin ja se on päässyt jo käyttöön.
Ketjusilmukkahuivi
Malli: Ketjusilmukkahuivi by Raijis
Lanka: Schachenmayr Catania 102 g
Koukku: 3,5 mm

Oikeastihan huivi menee kaulassa ruttuun, mutta tykkään siitä silti.