sunnuntaina, joulukuuta 31, 2017

Kellä on päällä jotain punaista?

Lankavarastojen kutistaminen sujui vielä alkuvuodesta kiitettävästi. Helmikuussa kävin värianalyysissä ja sen jälkeen annoin itselleni luvan metsästää oikeanvärisiä huivilankoja. Sepäs ei olekaan ollut ollenkaan niin helppoa kuin luulin. Hyvää yritystä on kuitenkin ollut ilmassa.

Aloitin merinovilloista ja luulin löytäneeni neljä passelia ehdokasta.


Turnaushuivi
Malli: Nurmilintu by Heidi Alander
Lanka: Sandnes Garn Lanett Babyull 100 g
Puikot: 4 mm
 
Nurmilinnun ensimmäinen versio Lanitium ex Machinan langasta oli kaunis ja laskeutuva. Pyöreästä merinosta siitä tuli hyvin joustava. Pitsikin melkein hukkuu pulleaan lankaan.

Tirppa
Malli: Nurmilintu by Heidi Alander
Lanka: Garnstudio Drops Baby Merino 118 g
Puikot: 4,5 mm

Jouduin käyttämään luovuuttani, koska lanka loppui viimeisillä kerroksilla eikä tietenkään samaa värierää enää saanut. Jos sitä ei voi peittää niin parempi korostaa, niinpä tein viimeisen pitsin kokonaan toisen värierän langoilla.


Tonttuhuivi
Malli: Lacy Baktus by Terhi Montonen
Lanka: Sandnes Garn Lanett Babyull 116 g
Puikot: 4,5 mm

Tonttuhuivia tehdessäni opin muutamankin asian. Ensinnäkin kahden kerän huivista vähän paksummilla puikoilla ei tule pientä huivia. Siitä tulee iso. Toisekseen, tupsuja ei kannata pestä pesukoneessa. Edes villaohjelmalla. Lopputuloksena on räjähtäneet tupsut. Malli kylläkin oli niin kiva, että pitsibaktus täytyy tehdä kyllä uudelleen, vähän pienempänä.

Anna Karenina
Malli: Nikolai by Marysia Nodzykowska
Lanka: Schachenmayr Merino Extrafine 120, 118 g
Puikot: 5 mm

Rakastan tätä Schachenmayrin merinolankaa! Se on niin pehmeää! Rakastan myös tätä huivimallia. Tämäkin malli pääsee uusintalistalle. 

Kokeneempien silmät kertoivat, että ainoastaan vihreä huivi sopii viuhkaan. Voi mikä pettymys! Kolme huivia siirtyi siis lahjalaatikkoon.