sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2017

Lohtuhuiveja

Kun elämässä on vähän liikaa kaikkea (ja liian vähän aikaa), neuleetkin ovat helppoja lohtuneuleita. Ei sovittamista, ei suurta pähkäilyä eikä etenkään aikaavieviä viimeistelyjä. Toimii.
Olmi sai kaverin, kun keräsin yhteen kaikki sinertävät ja vihertävät Floricat. Edelleen jaksan hehkuttaa tämän huivin helppoa viimeistelyä: ei yhtään neulan kanssa heilumista, langanpäät vain heitetään solmuun. Sopii mulle!

Olmin kaveri
Malli: Baktus by Strikkelise
Lanka: Novita Florica ja muita samanpaksuisia jämiä yht. 150 g
Puikot: 3 mm

Vähän enemmän tarkkuutta vaati Myrskypääskysen aloitus. Muutaman aloitusrivin jälkeen homma alkoi toimia. Tykkään tosi paljon siitä, että huivin yksi lieve on pitsiä ja muut eivät. Myös huivin muoto on mukava uusi tuttavuus. Tämä huivi ei valahda pullonkaulahartioiltakaan. Vähän pienehkö tästä tuli eli olisi voinut kokeilla paksumpiakin puikkoja, mutta toisaalta en tykkää kalaverkosta, varsinkaan sileänä neuleena eli ehkä tämä on kuitenkin parempi vaihtoehto.
 
Myrskypääskynen
Malli: Myrskylintu by TiiQ
Lanka: Pirtin kehräämön kampalankaa (ehkä?) 102 g
Puikot: 4 mm

Kaikki tämän vuoden valmistuneet neuleet on neulottu varastolangoista ja varasto on nyt n. 750 g pienempi. Kolmen kilon kutistuminen vuodenvaihteeseen mennessä on siis edelleen saavutettavissa.