sunnuntaina, helmikuuta 26, 2017

Vihreitä asusteita


Olen haaveillut pitkään tummanruskeasta villakangastakista, mutta eipä ole helppoa löytää tismalleen sellaista, jota toivoo. Parin vuoden etsimisen jälkeen vihdoin onnisti ja löysin kirpparilta kriteerini täyttävän takin. Tätä takkia varten olen neulonut vihreitä asusteita jo jonkin aikaa, onneksi ne ovat nyt valmiit.

Jostain syystä olen kovin tykästynyt feather and fan -pitsineuleeseen. Olen neulonut sitä villatakkiin, sukkiin ja kämmekkäisiin jo aiemmin. Nyt pistin pitsineuleen myös pipoon ja kämmekkäät neuloin vanhalla, tutulla mallilla.Saniaispipo
Malli: Plumeable by Rachel Plafchan
Lanka: teetee Primanova 48g
Puikot: 4,5mm

Säädin vähän ohjeen silmukkamäärää, loin omaani 115s. Jouduin säätämään myös pitsikuviota, se ei onnistunut ihan heittämällä, mutta taas mennään tutuksi tulleella kansanviisaudella: Hullu ei huomaa ja viisas ei virka.


Saniaiskämmekkäät
Malli: Nukkumaijan ranteenlämmittimet by Laura Uusitalo
Lanka: teetee Primanova 43g
Puikot: 4mm

Lisäsin myös kämmekkäisiin silmukoita, loin 36s ja näistä tuli sopivat ilman sen kummempia säätöjä.

Löysin kätköistäni vielä yksiin sukkiin riittävän määrän 7 veljestä -lankaa. Tosin valkoisen kanssa jouduin käyttämään viimeisetkin jämät. Samalla testasin russian join -tekniikkaa. Vähän se pullottaa, mutta tasaantunee sukan pohjassa ajan kanssa. Aion käyttää kyllä jatkossakin, nimenomaan sukan pohjissa.


Sinappisukat
Malli: perinteinen 48s
Lanka: Novita 7 veljestä 87g
Puikot: 3,5 mm