keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2017

Varpaitakin palelee, pili pili pom.

Kyllä kulunut kevät oli väsynyt ja vaisu, niin neulontarintamalla kuin muutenkin. Sama meno näköjään jatkuu vielä heinäkuussakin.

Väsyneenäkin jaksan kyllä neuloa, mutta tuotokset ovat luokkaa perus. Eipä siinä paljon bloggaushalut syty. Nyt kuitenkin loman kunniaksi repäisin jämälankasukat, joiden väritys on peräisin mustaavillaa :lta.

Jämäsukat
Malli: ideoitu mustaavillaan Ukrainalaissukkien pohjalta
Lanka: Novita Nalle 88 g
Puikot: 3mm

Lähdin taas soitellen sotaan enkä tietenkään kunnolla punninnut mitään jämälankoja. Onneksi vaalea beige riitti juuri ja juuri. Tummansininen puolestaan oli monessa pätkässä ja näin kuvasta huomaan, että sävyeroa on. Enpä jaksa paljon stressata. Jos eivät muille kelpaa niin kyllä nämä mun saappaissa tulee pidettyä.

Mustaavillaa oli siis neulonut omansa Nancy Bushin ohjeen mukaan. Koska oma lankani oli paljon paksumpaa, kaivelin kirjoneulekuviot tästä mainiosta kirjoneulekirjasta. Omaan silmääni toimii kuin junan vessa!

Raitalangasta raitasukkia, voiko mielikuvituksettomampaa olla. Näistä piti tulla monet Skewit. Tulikin perussukkia. Sen verran taiteilin, että neuloin kaksiin sukkiin kantapään, jonka nimi on mulle vielä arvoitus. Ensimmäisiin sukkiin kantapäästä tuli raitojen vuoksi sen sortin hirvitys, että päätin seuraaviin tehdä ihan perusranskiksen. Kolmansiin se uudempi kantapää tuntui toimivan paremmin. 

Perussukat
Malli: perinteinen, 60 s
Lanka: Regia Etude Color (moniväriset) 60 g
 Regia Snowflake Color(punavihreät) 65 g, 
Austermann Step (violetit) 63 g, 
Puikot: 2,5 mm

Kyllä on kauneus taas katsojan silmässä. Omasta mielestäni oudoimmat raitasukat olivat siskoni mielestä parhaimmat ja taas omaan silmääni kivat violetit olivat siskon mielestä kamalat.

Lisäksi olen neulonut kolmet palatossut. Ekoista muistin jopa napata kuvankin.