sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2017

Lumipallonmuotoiluyhtiö Lapanen & Lapanen

Erehdyin ensin luulemaan, että näiden lapasten bloggaaminen jäisi ajankohtaisempaan aikaan syksylle, mutta mitä vielä. Viimeksi perjantaina käytin lapasia töissä ulkoillessani. En kyllä olisi uskonut, että vielä kesäkuussakin...

Huovuttamisvimma on jäänyt vähän päälle. Aloitin niillä hahtuvilla ja nyt olen siirtynyt huovuttuviin lankoihin. Itse lapasethan ovat nopeat neuloa, mutta nämä koristelut viivästyttävät valmistumista. Olen kyllä erityisen tyytyväinen itseeni, kun ensinnäkin sain aikaiseksi ruveta kirjomaan ja toisekseen, että näistä tuli näinkin kivat.


Kiekurat (44 s, 8-vuotiaalle)
Malli: Huovutetut hahtuvalapaset by Marja Venäläinen
Lanka: Virtain Villan 2-säikeinen villalanka 55 g
Puikot: 3 mm

Toiset lapaset eivät kirjailuja kaipaa. Nämä on tehty esikoiselle hukattaviksi. En voi tajuta, miten hän hävittää ja hukkaa lapasia jatkuvalla syötöllä, viimeksi katosivat kännykkälapaset. No toisaalta, olen kyllä mielissäni, että hän ymmärtää villalapasten päälle eli ehkä jaksan kuin jaksankin neuloa hänelle muutamat uudet lapaset vuodessa.

 
Huopalapaset hukattavaksi (48 s, 11-vuotiaalle)
Malli: Huovutetut hahtuvalapaset by Marja Venäläinen
Lanka: Virtain Villan 2-säikeinen villalanka 59 g
Puikot: 3 mm

Kolmannet ovat murheenkryynit. Neuloin hahtuvasta lapaset, mutta pesukoneesta nousi ihan tönkkösuolatut versiot. Saas nähdä, pääsevätkö patakintaiksi vaiko kenties jäähallilapasiksi. Jos hallilla ehtii neulomaan, täytyy lapaset ottaa pois ja näin paksut toimivat jo hyvänä istuinalustanakin. (Ja taaskaan en ole koneiden kanssa samalla puolella. Melkein tekisi mieli jättää kuva kokonaan laittamatta, mutta olkoon nyt todisteena, että jotain on puikoilta tippunut. Pöh.)

 
Tönkkösuolatut (48 s, naisen M)
Malli: Huovutetut hahtuvalapaset by Marja Venäläinen
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva 105 g
Puikot: 6 mm
2 Comments:

Anonymous Suski said...

Pisteet Heiniksen biisillä otsikoinnista! Sä oot tuotteliain neuloja minkä mä tiedän. Ihania lapasia.

5:57 ip.  
Blogger Ripsu said...

Heiniksen biisit on niin hyviä! :) Kyllä tuotteliaisuus on tästä neulojasta kaukana, mutta ehkä jonain päivänä taas virta palaa. Kiitos silti kehuista!

6:30 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home