keskiviikkona, tammikuuta 31, 2018

Noppasukat

Lankavarastoani penkoessa totesin taas kylmän tosiasian. Jämistä on innostuttava tulevana vuonna, jos haluan varaston pienenevän.

Periaatteessa jämäneulonta on innostavaa ja se, että pystyy neulomaan jämistä jotain kaunista, tuottaa syvää tyydytystä. Asiassa on vain muutama mutta. Jämäneulonnan suunnittelu vie paljon aikaa, koska en ole mikään värivirtuoosi. Se vie jopa enemmän aikaa kuin itse neulonta ja se jos mikä on turhauttavaa.


Toinen mutta liittyy siihen, että olen enemmän aivottomien neuleiden ystävä. Mikään ei ole ihanampaa kuin tikuttaa jotain paidanhelmaa kymmeniä senttejä niin ettei mitään uutta tapahdu. Jämäneulonta taas on pipertämistä, langanvaihtoja, pikkutöitä, säätämistä...

Tämän vuoden haasteeni on se, että keskeneräisissä neuleissa on koko ajan yksi jämätyö. Tämä tavoite sopii yhteen myös lankavaraston kutistamistavoitteen kanssa.

Niinpä olen käärinyt hihat ja kaivanut jämäpalleroita esille. Ensimmäinen oli helppo. Kasasin kaikki kirkkaat seiskaveikan jämät ja niille kaveriksi harmaan. Pistin puikoille kirjoneulesukat. Kirkkaat värit vaihtuvat kuvio kerrallaan. Värien säätämisessä pääsin helpoimmalla, kun heittelin värijärjestyksen nopalla. Kuusi väriä ja jokaiselle oma numero.

Hankalinta näissä sukissa oli värinvaihtokohdat. Koska inhoan päättelyä yli kaiken, hoitelin värinvaihdot venäläisellä liitoksella. Ihan ei aina onnistunut vaihtokohta kohdilleen, mutta ei se sieltä sukanpohjasta mihinkään näy. Hyvät sukat niistä tuli.

Noppasukat
Malli: Laila's socks by Nancy Bush
Lanka: Novita 7 veljestä, yht. 102 g
Puikot: 3,5 mm

Seuraava jämäkasa on jo valmiina odottamassa.

Tunnisteet: ,