lauantaina, tammikuuta 27, 2018

Nopeat huivit

Koska edellisten huivilankojen värit eivät osuneet kohdilleen, oli tietenkin pakko ostaa uusia. Toivon hartaasti, että silmäni olisi jo kouliintunut. Parasta näissä kolmessa huiviprojektissa on ollut kuitenkin se, että laitoin langat heti puikoille. Reilun kuukauden sisällä olen neulonut, kuvannut ja blogannut huivit. Tämä on tällaiselle saamattomalle vetkuttelijalle saavutus!

Ensimmäinen kerä neuloutui minihuiviksi kahdessa illassa. Edellisistä huiveista oppineena päätin nyt pyrkiä hyvin pieniin huiveihin. Tätähän voi pitää myös sisälläkin, toisin kuin esim. edellisen huivipläjäyksen tonttuhuivia; hikihän tulee jo huivia katsoessa.
Pikahuivi
Malli: Conundrum Shawlette by Hayley Foord
Lanka: Sirdar Baby Bamboo (väri 95) 46 g
Puikot: 4 mm

Toinen huivi ei ollut yhtä nopea nakki, lanka kun oli lace-vahvuista. Aloitin ensin kolmiohuivia, mutta sen pitsikuviot, ohut lanka ja liukkaat puikot eivät suostuneet hermojeni kanssa yhteistyöhön. Onneksi muistin tallentaneeni erittäin yksinkertaisen reikähuivin ja johan alkoi lyyti kirjoittaa, kun sain neuloa pelkkää sileää.
Puhallus
Malli: Holey Square Shawl by Marianne Sigg
Lanka: Austermann Merino Lace 46 g
Puikot: 3,5 mm

Huivi tuntui aluksi vähän hankalan malliselta, liian lyhyeltä ja leveältä. Kun solmin huivin lyhyen pään kulmat yhteen, sain kieputettua huivin monellakin tavalla kaulaani.



Kolmas huivi oli taas nopea muutaman illan huivi. Tein tämän ilman mallia vain huomatakseni, että samantyylinen löytyi ravelrystä ihan ilmaiseksi... Tosin omani muoto on sirppimäinen, ohjeen muoto on kolmiomaisempi.

Höyhen
Malli: oma (vastaava Shawl en Mousse et Vagues by stipa and alpaga)
Lanka: teetee Bamboo & co 46 g
Puikot: 3 mm