perjantaina, tammikuuta 20, 2017

Vuosi-inventaario ja hahtuvien hävitysprojekti

Vuodenvaihteen perinteenä on inventoida lankavarastot. Ilokseni neuloin viime vuonna viisi kiloa lankaa. Mahtavinta olisi ollut, että myös lankavarasto olisi kutistunut sen verran. Ostin kuitenkin viime vuonna kilon uusia lankoja. Ei silti pahaa, ettei jotain hyvääkin; laitoin liki kaikki uudet langat (yli 800g) viime vuonna puikoille. Suunta on siis hyvä.

Kaikkien ynnäilyjen jälkeen varastossa on 8,5 kg lankaa. Viime vuonna samaan aikaan sitä oli 11,5 kg. Ensi vuodenvaihteessa olisin äärettömän iloinen, jos lankaa olisi enää 5 kg jäljellä. Sen pitäisi olla ihan mahdollinen tavoite, ellei neulelama yllätä. Sitä varten tarvitaan kuitenkin paljon jämäprojekti-inspiraatiota.
Kuvasta puuttuu todella pienet jämäkerät sekä noin 500g keskeneräisissä neuleissa olevaa lankaa.

Viime vuoden lopussa huomasin, että näköjään kannattaa neuloa aina yksi lankalaatu loppuun. Vuosikerta-Floricoista on syntynyt useampikin vauvanpeitto. Sen jälkeen otin käsittelyyn 7 veljestä -langat. Nyt niistäkin on jäljellä enää jämät. Tässä vaiheessa on hyvä vaihe ottaa hahtuvat käsittelyyn, koska ne vievät valtavasti tilaa ja koska ne neuloutuvat nopeasti paksuilla puikoilla. Saan hahtuvilla mahtavan potkun vuoden alkuun, toivottavasti se kantaa pitkälle kevääseen.

Surffasin ideoita hahtuville ja pääsin seuraavanlaiseen suunnitelmaan: aluksi neulon hahtuvista pikkulaukkuja. Jämistä neulon kolikkokukkaroita ja viimeisistä nyssäköistä nykerrän koristekukkia, rannerenkaita ja vauvojen pururenkaita (toimivatkohan nämä?).

Suunnitelman ensimmäinen osa on hoidettu, neljä laukkua on valmiina.


Pikkulaukut
Malli: Sophie by Julie Anderson
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva (sininen 104g, sinivihreä 87g, t.vihreä 89g) / Virtain villan hahtuva (101g)
Puikot: 6mm

Virtain villan hahtuvasta tuli oikein peltinen laukku, vaikka huovutin laukut neljässäkymmenessä asteessa. Jos siis joskus seuraava kerta koittaa, valitsen suuremmat puikot.