lauantaina, toukokuuta 05, 2018

Toisen sukan syndrooma... eiku

Jotkut neulojat kertovat kärsivänsä toisen sukan syndroomasta. Ensimmäinen valmistuu ja neulominen on kivaa, koska kaikki on uutta. Kun pitäisi aloittaa toinen samanlainen, innostus tyssää.

Itse en kärsi ollenkaan toisen sukan syndroomasta. Päinvastoin: kun elämä on (liian) hektistä, en kerta kaikkiaan jaksa neuloa mitään uutta enkä energiaa vaativaa. Silloin on hyvä neuloa niitä tuttuja turvaneuleita; kaksois-, kolmois- ja miljoonaskappaleita samoista neuleista. Onneksi värivalinnat tekevät neuleista edes vähän eri näköisiä.

Seiskaveikan vaaleanpunaisesta jämäkerästä ja muutamista harmaista jämistä sain neulottua vielä yhdet jämäsukat. Vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmä toi mieleeni vahvasti lapsuuden ufo-karkit, jotka polttivat kitalaen karrelle.
Ufosukat
Malli: Laila's socks by Nancy Bush
Lanka: Novita 7 veljestä 93 g
Puikot: 3,5 mm

Koska irtohihat olivat niin kivat ja ohuita jämälankoja oli paljon jäljellä, aloitin toisetkin irtohihat. Näistä tuli omasta mielestäni tasapainoisemmat kuin niistä vihreistä, koska neuloin jokaisen isomman kirjoneuleraidan väliin samanlaiset pilkkuraidat.
Kirjoneulerannekkeet
Malli: Fair Isle Cuffs by Julie Williams
Lanka: fingering-jämiä yht. 52 g seuraavasti:
- tummanharmaa 2 g
- vaaleanharmaa 10 g
- luonnonvalkoinen 8 g
- tummansininen 16 g
- keskisininen 8 g
- savunsininen 14 g
Puikot: 3 mm

Kummityttö keksi irtohihoille myös uusia käyttötarkoituksia:
Yllättävän pienillä keränlopuilla nämä saa tehtyä. Harmi vaan, että varasto ei näytä kyllä kutistuvan yhtään.

Tunnisteet: ,