sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2018

Eläkelahjoja

En ole aikoihin neulonut juuri kenellekään tilauksesta. Tilaustyö kun on kirjaimellisesti työ ja silloin neulominen muuttuu harrastuksesta suoritukseksi. Lisäksi tilaustöissä stressaa se, tuleeko neuleesta riittävän hieno tilaajan mielestä.

Nyt pitkän tauon jälkeen huomasin kuitenkin suostuneeni tilausneulontaan, mutta siihen oli perustellut syyt. Sukkapari seiskaveikasta on tuttua ja turvallista neulontaa, sitä ei tarvitse erikseen pähkäillä eikä neulomisessa mene tuhottomasti aikaa. Lisäksi tiesin pyytäjän arvostavan neuleita, koska hän neuloo itsekin. 

Yllätin itsenikin neulomisnopeudellani; sain langat perjantai-iltana ja maanantain vastaisena yönä sain sukat valmiiksi. Neuloin kyllä kieltämättä paljon, sunnuntaina en juuri muuta kyennytkään tekemään, kun lihakset oli auton töytäisyn jäljiltä hellänä (onneksi kuitenkin selvisin säikähdyksellä ja pelkillä lihaskivuilla). Sunnuntaina oli ihanaa myös avata terassineulontakausi ja tikutella auringonpaisteessa tunnin verran.

Eläkesukat
Malli: Varressa 58 s, terässä 56 s, ranskalainen kantapää ja sädekavennus
Lanka: Novita Seitsemän veljestä 125 g
Puikot: 3,5 mm

Omasta mielestäni sukista tuli sellaiset kuin yhdessä suunniteltiin ja saajakin vaikutti tyytyväiseltä. Jatkan kuitenkin tilaustyölakkoani. Vaikka nautinkin näiden sukkien neulomisesta niin sain silti jonkinlaisen stressin aikaiseksi. Onkohan koko varmasti sopiva? Entä jos saajan jalka onkin keskimääräistä leveämpi? Laittaisinko varmuuden vuoksi muutaman silmukan enemmän? Tätä vatkasin edestakaisin ennen neulomista ja vielä sen aikanakin. Lahjakoriin neulominen on huomattavasti helpompaa, kun saa neuloa sellaista kuin tulee ja saaja saa itse valita sopivan neuleen.

Lahjakorille olikin käyttöä, kun vanha työkaverini jäi eläkkeelle. Huomasin lahjakoria järjestellessäni, että kummasti on kori joulun jäljiltä jäänyt vajaaksi. Erityisesti villasukkia oli vähänlaisesti. Kun työkaveri valkkasi lahjakseen tossut niin tossuja ja sukkia jäi vielä vähemmän. Taitaa olla niin, että tulevaisuuden lankavarastossani puolet langoista saa olla paksua sukkalankaa, koska villasukilla on lahjakorin paras menekki ja koska tykkään neuloa niitä. Kaivelin toiveikkaana paksujen sukkalankojen jämät esille. Ehkä yhdet vaaleanpuna-harmaat saan näistä tehtyä, sitten täytyy ostaa lisää lankaa.

Tunnisteet: ,