sunnuntaina, toukokuuta 13, 2018

Kämmekästehdas

Irtohihojen ja pöllöpaikkojen ansiosta kaivelin uusin silmin merinolankojani. En ole pitänyt kiirettä niiden tuhoamisessa, koska merinolle löytyy yleensä aina käyttöä pikkulapasina tai pipoina. Nyt on kuitenkin päästy siihen vaiheeseen, että omille pojille kelpaavat enää oman joukkueen pipot. Siskon lapset taas käyttävät perintöpipojaan eikä uusille ole enää ollut juurikaan tarvetta. Niinpä merinoita ei tarvitse enää pipotarvetta varten säästellä.
No. Mitäs näistä sitten? Lapasia ei kannata merinosta aikuisille tehdä, koska ne kuluvat puhki alta aikayksikön. Mutta hei! Kämmekkäitä! Ne eivät kulu samalla tavalla ja lahjakoriin neulomani kämmekkäät ovat lähteneet sukkien jälkeen seuraavaksi liukkaimmin maailmalle. Myös siskoni on kehunut omia kämmekkäitään maailman käytännöllisimmiksi. Kämmekäsohjeita siis etsimään.
Näköjään olisi riittänyt ihan yhden ohjeen etsiminen.
Superkämmekkäät
Malli: Eowyn Mittens by Anne Ala-Pöntiö
Lanka: Drops Merino Extrafine 50 g / 47 g tai Novita Wool 31 g
Puikot: Dropsiin 3,5 mm, Novitaan 3 mm
Jotta samaan malliin ja osittain samoihin lankoihin ja väreihin olisi saanut jotain uutta, kokeilin osaan kämmekkäistä intialaista peukalokiilaa. Se on omiin silmiini kyllä tosi kivan näköinen, mutta vähän pitää peukalon paikkaa säätää. Luulen, että oma peukaloni on vähän keskemmällä kämmentä (sic) kuin mallissa.

Kokeilin myös uteliaana uusia puikkojani. Olen ostanut neliskanttiset ruusupuiset puikot, jotka eivät vielä ole päässeet tosi toimiin. Hyvin toimi, mutten kyllä ainakaan vielä huomannut minkäänlaista ergonomista muutosta. Testasin myös Lentävästä Lapasesta hankkimani ChiaoGoot. Näiden kaapelista tykkäsin tosi paljon ja terävä kärkikin menetteli. Ainoa miinus tuli teräksisestä tuoksusta. Mutta ehdottomasti neulon molemmilla puikoilla uudelleen.

Näin jälkikäteen täytyy kyllä ihmetellä, miten kestin neuloa neljät liki samanlaiset kämmekkäät. Neuloessa se ei tehnyt kuitenkaan yhtään tiukkaa. Ja parastahan on, kun lankavarastot vajuu ja lahjakori täyttyy.