lauantaina, toukokuuta 28, 2016

Lahjoja sinne sun tänne

Nyt on saatu vietettyä eskareiden kevätjuhla ja paperitöittenkin suhteen näkyy jo valoa tunnelin päässä. Virtaa riittää siis taas myös bloggaamiseen.

Villatakki se notkuu olohuoneen sohvalla toiveikkaana neulaa odottaen, mutta turhaa on ollut odotus. En ymmärrä, miten viimeistely voikin olla näin tervanjuontia. Kaikkea muuta voi kyllä tehdä. Esimerkiksi pikkulahjoja muille.

Olen joskus antanut siskolle neulelahjakortin. Hän halusi irtohihat ja sopivat langat löytyivät perheenäitien virkistysreissulta Porvoosta. Sisko tietää aina mitä haluaa, onneksi oli kaupassa riittävästi valikoimaa. Alpakasta löytyi sopiva sävy ja materiaalikin miellytti.

Irtohihat
Malli: 2o 2n, 48s
Lanka: Teeteen Alpakka+ 70g
Puikot: nro 3,5


Isällä oli synttärit ja lahjavinkkejä jos kysyy niin vastaus on aina tossut. Nyt en kyllä edes kysynyt. Tähän saakka olen neulonut palatossuja. Ajattelin kuitenkin kokeilla rohkeasti kepillä jäätä ja neuloa isällekin raitatossut. Nämä kun ovat paljon hauskemmat neuloa ja mikä parasta, viimeistelyyn ei kulu aikaa nimeksikään. Vähän kittanansorttiset niistä tuli, mutta äiti lupasi ritarillisesti antaa niille kodin, jos eivät isälle sopisikaan.
Raitatossut
Malli: Simple Garter Stitch Slippers by Hanna Leväniemi
Lanka: Novita 7 veljestä n. 60g
Puikot: nro 3

Työkaveri pyysi tulevalle lapsenlapselleen turvalonkeroa. Olin aikeissa muutenkin virkkailla ainakin yhden sellaisen. Tämä on muuten ohjeenmukainen, mutta lonkerot ovat 20 kjs pidemmät, koska lapsenlapsi ei ole keskonen.
Turvalonkero
Malli: Turvalonkero by Annika Pakkanen
Lanka: Novita Mini 11g (plus jämät Kotiväestä silmiksi)
Koukku: nro 3,5 ja nro 2


Lonkero hoitaa myös Aakkoshaasteen J-langan virkaa. J-lanka on ensimmäinen, jota en löytänyt varastostani, niinpä täytyi keksiä muuta. Tämä oli vielä helppo, J niinkuin jämälanka. Haasteet alkavat kirjaimissa Q ja X...