sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2016

Aakkoshaasteen E-kirjain

Aakkoshaasteen E-langaksi valikoitui itsestäänselvästi vuosikymmeniä varastossani loikoillut Pingouinin Esprit d'Angora. Muistan miten teininä ostin neljä vaaleansinistä kerää ja niistä tuli heti varastoni kruununjalokivet. Paijailin ihania pupunpehmoisia keriä enkä hennonut neuloa niistä mitään. Muutama vuosi sitten törmäsin samaan lankaan tummansinisenä ja luonnollisesti ostin kolme kerää vaaleansinisen kaveriksi, huivia varten. Ja nyt oli siis koittanut se päivä, kun nämä aarteet pääsisivät puikoille.

Huivia aloitellessani luin vyötteen tarkemmin. Mikä pettymys! 10 % angoraa, 90 % tekokuituja. Että sellainen luksuslanka.

Pupuhuivi
Malli: Baktus by Strikkelise
Lanka: Pingouinin Esprit d'Angora, 109g
Puikot: nro 3,5

Baktus mallina oli ihana. Äärettömän yksinkertainen ja juuri oikeanlainen reissuneule. Olin tyytyväinen myös raidoitukseen. Mutta lanka. Se pölisi nenään ja suuhun saakka, sähköistyi ja kuidut takertuivat kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan. Villakangastakki näytti ihan karmealta, kun neuloin huivia autossa. Vuosien saatossa lanka oli myös takertunut itseensä ja sitä sai nyhtää kerältä kaksin käsin. Todellista neulomisen nautintoa. Not.
 
Angora on ihanan pehmeää eikä kutita kerällä yhtään, mutta se on myös raivostuttavan pölisevää ja karvaavaa. Kiitos angora, oli hauska tavata. Nyt tiedän, etten halua tehdä kanssasi lähempää tuttavuutta.