perjantaina, toukokuuta 06, 2016

Hoo niinkuin hahtuva

Blogi on vaipunut hiljaisuuteen, kun mitään ei ole tullut valmiiksi. Vihreä neuletakki on melkoinen Iisakin kirkko, mutta loppu taitaa vihdoinkin sen suhteen häämöttää. Aakkoshaasteen G-lankahuivista loppui lanka kesken ja huivi on mietintätauolla. F-lankatöppöset ovat huovuttamatta ja koristelutkin puuttuvat.

Jottei olo ole ihan turhautunut, oli pakko väkertää jotain valmiiksi. Aakkoshaasteen H-langaksi valikoitui itsestäänselvästi hahtuva, koska kiekot ovat pyörineet varastossani liki kymmenen vuotta ja ne vievät paljon tilaa. Alunperin hommasin hahtuvat villavaippahousuja varten ja muutamat neuloinkin. Nyt mietin pääni puhki, neuloako hahtuvasta tossuja vai lapasia.

Hahtuvatossut, koko 33
Malli: Slippers with sock heel by Unikatti
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva 40g
Puikot: nro 5
 
Aloitin tossuilla. Malli oli helppo ja valmista tuli nopeasti. Huovutuskin onnistui kerralla ja koko oli kuopukselle sopiva. Kuopus totesi, että tossut ovat mainiot jalkineet jääkiekkomaalivahtiharjoituksiin kotiparketilla. Kaikki siis vaikuttaa olevan paremmin kuin hyvin. Paitsi että tossut ovat jo muutaman käyttökerran jälkeen järkyttävän nyppyiset, kuten kuvista näkyy.

Ei siis enempää tossuja. Kokeillaanpa lapasia.
Sateenkaarilapaset, koko M
Malli: Huovutetut hahtuvalapaset by Marja Venäläinen,
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva 84g
Puikot: nro 4

Nämäkin onnistuivat kaikin puolin hyvin, kun muistin suurentaa peukaloaukkoa silmukalla. Käyttökokemusta ei vielä paljon ole, mutta muistelen, etteivät aiemmat huovutetut lapaset ole nyppyyntyneet juuri ollenkaan.

Jaahas, mitäs keliin sopivaa sitten ottaisi työn alle? Vaihtoehdot on kaikki aika villaisia.