sunnuntaina, helmikuuta 14, 2016

Tarveneulontaa

Edelleen säärystimien kuvaaminen aiheuttaa haasteita. Yritän selättää ne, mutta tässä odotellessa bloggailen näitä helpompia kohteita.

Pipokavalkadi on ollut luvattoman huonolla tolalla jo pitkään. Jotenkin onnistun neulomaan aina joko päänsärkyä aiheuttavan pienen makkarankuoren tai sitten silmille valahtavan version. Ainoa kelvollinen pipo on ollut tämä valkoinen.

Ruskealle pipolle oli huutava tarve. Onneksi varastosta löytyi ruskeaa merinovillaa (itse asiassa ruskeista säärystimistä jääneet jämät) ja suosikeista sopiva ohje. Eipä siinä varsinaisessa neulomisessa sitten kauan mennytkään.


Ruskea pipo
Malli: Big Blue Beret by Kelly Maher
Lanka: Drops Merino Extra Fine 83g
Puikot: nro 3,5 ja nro 5

Ohjeessa varoitettiin todella kireästä resorista, niinpä lisäsin aloitussilmukoita ja loin 92s. Neuloin alkuun 2o 2n -resoria. Muuten neuloinkin ohjeen mukaan.


Takaa se näyttää vähän ehkä hassulta. Täytyy harkita vaikka tupsun laittamista. Tärkeintä on ulkonäöstä huolimatta se, että pipo on riittävän löysä eikä paina hiuksia lyttyyn.


Esikoisrassukka on varpaistaan yhtä palelevainen kuin äitinsä. Päätin neuloa ohuehkot katu-uskottavat villasukat mustasta alpakasta. Noh, ne paukkupakkaset menivät jo, mutta poika on silti rakastanut sukkiaan, kuten kuvasta näkyy. Nyt jo täynnä nöyhtää.


Alpakkasukat, koko 35
Malli: 48s, ranskal. kantapää (18krs ennen kavennuksia)
Lanka: teetee Tundra 68g
Puikot: nro 3

Se vain täytyy todeta, että mustaa lankaa on kyllä kirottua neuloa. Onneksi ostin neulontanurkkaukseeni ajoissa hyvän lampun.