sunnuntaina, tammikuuta 31, 2016

Aakkoshaasteen C-lanka

Yritän aloittaa aakkoshaasteen projektit aakkosjärjestyksessä, mutta valmistumisesta ei ole takeita. (Oikeasti b-projektikin on jo kuvausta vaille valmis, mutta välillä tuntuu, että tämä kuvaaminen vie pidempään kuin neulominen.)

C-lankoja ei varastosta löytynyt kuin yksi, Lana Gatton Class -kerän jämä. Suunnittelin ensin neulovani tästä ja parista muusta langasta hienon raitahuivin, mutta toteutus ei näyttänytkään yhtä hienolta kuin suunnitelmani. Seuraavaksi mietin pipoa, mutta kauluri tästä langasta kuitenkin loppujen lopuksi tuli pariin muuhun lankaan yhdistettynä.

Vaikken muistaakseni ole neulonut Sanna Vatasen "Jämälangasta" -kirjasta yhtään projektia suoranaisesti, selailen sitä mielelläni ja saan paljon inspiraatiota jämälankojen käyttämiseen. Olen usein ihaillut kirjan paksulankakauluria, joka on neulottu moninkertaisista jämälangoista. Itse kaulurin malli ei viehättänyt, mutta idea oli jäänyt mieleen muhimaan. Se pulpahti esille, kun törmäsin ravelryssä toiseen kauluriin.

Paksulankakauluri
Malli: Wham bam thank you lamb! neckwarmer by Susan Chang
Lanka: Lana Gatto Class, Novita Wool ja Sandness Lanett, yht. 83g
Puikot: nro 8
 
Tämä kauluri oli kyllä kaikin puolin kiitollinen neulottava. Se valmistui nopeasti, oli äärettömän yksinkertainen, mutta kuitenkin toimii hyvin. Lisäksi  Class kului siihen viimeistä metriä myöten eikä Woolistakaan jäänyt pikkuinen nöttönen eli varastosta hävisi kaksi haastavaa lankaa. Hiphei!
 


1 Comments:

Anonymous Suski said...

aivan loistava yksinkertainen kaulurimalli! Tuollainen täytyy pykätä Simolle

8:56 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home