maanantaina, maaliskuuta 28, 2016

Aakkoshaasteen D-huivi

Jos yhteistyöni angoran kanssa oli takkuista niin yhtään helpompaa ei ollut Duet -langan kanssa. Ostin langan joskus ammoisina aikoina (ehkä kymmenisen vuotta sitten) boleroon ja sitä jäi reilu kerä. Siitä saakka lanka on pyörinyt laarissani, enkä ole keksinyt sille kivaa käyttötarkoitusta. Lanka on raidoittuvaa nauhalankaa, jonka joka toinen raita on kullanvärinen ja joka toinen beige.

Aakkoshaasteen myötä kaivoin langan esille ja aloitin ketjusilmukkahuivia. Langan raidat olivat liian lyhyet, jotta olisin saanut joka toisen raidan kokonaan beigeksi ja joka toisen kullanväriseksi. Sekaisin lankoja ei voinut virkata, koska kullanvärinen on paljon ohuempaa.

Seuraava idea oli pelkillä ketjusilmukoilla virkattu kaula-asia. Se langasta olisi syntynytkin, mutta totesin puolivälissä, etten löytäisi tälle käyttöä. Tämän jälkeen kokeilin virkattua toppia, mutta lanka ei toiminut tässäkään. Pikkuruinen Clapotis olisi toiminut, mutta lanka ei riittänyt siihen. Tässä vaiheessa olin valmis jättämään leikin kesken. Lankalaatikossa ei kuitenkaan ollut muita vaihtoehtoja d-langaksi ja koska todellakin halusin päästä tästä langasta eroon, ei ollut vaihtoehtoja.

Lopulta kaivoin esille jo kerran aiemmin käyttämäni huiviohjeen. Tyytyväinen en toki ole vieläkään, mutta tällä kertaa riittävän hyvä saa (jälleen) piisata. Tämäkin pääsee lankalaatikkoon odottelemaan tulevaisuuttaan.
 

Kultahuivi
Malli: Drop Stitch Scarf by Christine Vogel
Lanka: Sirdar Duet 56g
Puikot: nro 5Tokihan judoka aina huiville käyttötarkoituksen löytää.