lauantaina, tammikuuta 07, 2012

Joululahjat osa 2

Joulupallot eivät olleet ainoa neulejoululahja. Isänikin sai lahjaksi kovasti toivomiaan palatossuja. Aiemmin äiti on pitänyt isän tossuissa, mutta viime jouluna tuli puhetta, että enää ei tossuneulonta äitiä sytytä ja että kaikki vanhat tossut ovat jo puhkikuluneet.


Palatossut (23s)
Lanka: Novita 7 veljestä + jämälankoja yht. 160g (10g per neliö)
Puikot: nro 3


No ei tossuneulonta kyllä minuakaan suuremmin sytytä, mutta näissä on monta muuta hyvää puolta. Ensinnäkin on kiva neuloa lahjaksi, kun tietää, että lahjan saaja oikeasti arvostaa ja että lahja menee käyttöön. Toisekseen tossut nielevät kivasti 7 veljestä -lankaa, jota olen vähän hämmentyneenä lankalaareissani pyöritellyt. Kolmanneksi näihin tossuihin voi tikutella kaikki ne ihmeellisen väriset jämälangat, joille ei ole vuosiin keksinyt mitään käyttöä. Samalla voi keksiä uusia väriyhdistelmiä, tossuissa kun ei ne epäonnistuneetkaan kokeilut juuri haittaa. (Kylläpäs olikin huimat kokeilut näissä kuvien tossuissa...)


Tähän samaan hengenvetoon voinkin ylpeänä kehuskella, että lankadieetti on tänä vuonna pitänyt paremmin kuin uskoinkaan. Lupasin vuoden alussa ensisijaisesti olla kokonaan ostamatta lankaa tai jos pakottava tarve tulee vastaan niin langan pitää päätyä heti puikoille, ei varastoon. Ainoastaan kaksi kerää humpsahti varastoon. Totesin kyllä, että sama linja jatkukoon myös tänä vuonna, langankulutus kun on tällä hetkellä niin minimaalista.


"Kyllon hyvät!"