torstaina, heinäkuuta 11, 2013

Kiukkulinnut

Poikani suhtautuvat neulomiseeni vähän kaksijakoisesti. Toisaalta aina pitäisi olla puikoilla jotain juuri heille, mutta toisaalta äidin neulomukset eivät aina saa suurinta suosiota.

Poika keksi toivoa itselleen angry birds -tossuja sitkeästi parin viikon ajan ennen kuin äiti tajusi pistää tossut puikoille. Onneksi olin ravelrystä löytänyt palatossuista tuunatut linnut ja ei kun kopioimaan ideaa.Kiukkulinnut
Malli: palatossut
Lanka: Novita 7 veljestä, yht. 85g
Puikot: nro 3

Itse tossujen neulominen ei kauaa vienyt, pari iltaa muistaakseni. Tosin meni siinä vielä toisetkin pari iltaa, kun ensimmäisistä tossuista tuli liian pienet. Silmiä ja kulmakarvoja piti pähkäillä ja kokeilla vähän pidempään.
Kyllä kannatti, mieluisat tuli. Meillä ei aikaisemmin ole menty lempivaatteet päällä nukkumaan, mutta näillä kesähelteillä poika on jaksanut pukea nukkumaan mennessäänkin tossut jalkaan. Parempaa kiitosta ei voi tekijä saada!

11 Comments:

Blogger Inkeri said...

Vau! Hyvä tossuidea

6:48 ap.  
Blogger kio said...

hienot!

12:11 ap.  
Blogger Ripsu said...

Kiitos Inkeri ja kio! Tosin ideahan ei ollut omani eli kiitos siitä kuuluu muutamalle ravelryläiselle :)

10:38 ip.  
Blogger Tanja said...

Onpa tosi hienot! Tuollaiset minunkin on "pakko" tehdä :-)

8:11 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ihanat! Näytä joskus entiselle blondille miten palatossut tehdään, meiän muksut haluavat samanlaiset :)

T. Suski

2:32 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitos myös Tanja ja Suski! Ja Suski, palatossut on kyllä niin aivottoman helpot neuloa, ainoa haaste taitaa olla tossujen kokoamisessa. Eli ei kun puikoille vaan!

11:09 ip.  
Blogger Pia Tuononen said...

Hei, miten sijoittelit nuo punaiset ja keltaiset palat (en tietty itse jaksa alkaa mietiä...) ? ;-)

11:11 ap.  
Blogger Ripsu said...

Muistaakseni neuloin ensin neljä "palaa" punaisella (eli siis pitkän pätkän, sitten yhden keltaisella ja vikan palan punaisella ja lopuksi lisäsin ne punaiset sivupalat. Valitettavasti en kuvannut tätä vaihetta tossuista, mutta muistaakseni ravelryssä jollakulla on kuvakin. Voin kaivella sen, jos tarviit.

9:14 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei! Saisiko sinulta näihin tarkempaa ohjetta? Kuinka olet palat tehnyt/koonnut ja kuinka suunnittelit sekä teit silmät/kulmat? Voisin itsekin tehdä tälläiset jouluksi! Kiitos jo etukäteen jos ehdit auttaa/neuvoa!

4:16 ip.  
Blogger Ripsu said...

Hei,

Ylläolevassa kommentissani selitin, miten neuloin palatossut. Alla vielä linkki kaavioon, jossa "päällys" -pala neulotaan keltaiseksi, muut punaisella. (Ei kannata välittää kaavion nuolista, en ymmärrä mitä virkaa niillä on.) Kaaviossa on myös kokoamisohje.

https://www.yhteishyva.fi/arjen-apu/pirteat-palatossut/0582435

11:47 ip.  
Blogger Ripsu said...

Ensimmäisten tossujen silmät säädin jollain systeemillä, jota en onneksi enää muista. Toisiin tossuihin virkkasin taikalenkkiin valkoisella pylväitä. Tein toisen ympyrän mustalla ja virkkasin taikalenkkiin kiinteitä silmukoita. Sitten kiinnitin mustan pyörylän valkoiseen ja koko hökötyksen tossuun kiinni. Alla linkki taikalenkkiin.

http://johkunlainen.blogspot.fi/2012/05/amigurumi-vinkki-osa-2-taikarengas.html

Kulmakarvoissa virkkasin ketjusilmukkaketjuun kiinteitä silmukoita, keskimmäiset kolme kavensin yhdeksi, jotta ketjusta muodostui v:n muotoinen.

Nyt tekisin silmät helpoimmalla mahdollisella tavalla eli leikkaisin valkoisesta huovasta pyörylän, jonka kiinnittäisin mustan napin kanssa tossuun.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat alkuun.

11:51 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home