keskiviikkona, toukokuuta 01, 2013

Raitasukat

Maaliskuussa sukkahaasteessa oli haasteena neuloa perinnesukat. Löysin Ravelrystä ihanat raitasukat, joiden kantapäihin oli kirjottu kukat ja yritin tehdä jotain samantyylistä.


Raitasukat
Malli: perussukka, 48s
Lanka: Novita 7 veljestä, 95g
Puikot: nro 3,5

Raitasukat sinänsä olivat kivat tehdä, ainoastaan lankojen takkuuntuminen vähän hidasti neulomisvauhtia. Kolmestakin langasta osaan tehdä aika lahjakkaasti kunnon sotkun. Mieleen juolahti, josko pitäisi ostaa itselleen tällaiset apurit.

Kukan kirjominen oli sitten liikaa vaadittu. Olin jo neula toisessa kädessä, kun tajusin, että näin paksuihin sukkiin täytyy etsiä jokin pienempi kuvio. Ei löytynyt ennen deadlinen loppua eli ilman jäivät.Muutenkin lahjasukkien neulontafiilis vähän lässähti, kun esikoisen ryhmässä päätettiinkin kerätä kasvattajille kimppalahja. Sinänsä tosi hyvä idea, mutta tällä kertaa kävin vähän karhunpainia sen kanssa, että mitä pitäisi tehdä. Kysyin pojankin mielipidettä, hän kun on kanssani konttaillut pitkin kuraeteistä kasvattajien kengännumeroja bongaillen. Päätimme kuitenkin osallistua kimppalahjaan, mutta lahjasukkien kohtalo hiukan suretti. Kunnes välähti: ystäväni ovat vihjailleet, että pitäisivät kovasti neulotuista lahjoista.

Jälkikäteen ajateltuna tämähän meni paremmin kuin hyvin. Ystäväni ovat todellakin sukkansa ansainneet!