keskiviikkona, helmikuuta 13, 2013

"Kyllikin" sukat

Vahingosta viisastuneena ajattelin aloittaa esikoisen eskariryhmän kasvattajien kiitossukkatalkoot heti vuoden alussa. Kuin tilauksesta Kaheleissa pistettiin pystyyn Suuri sukkahaaste. Ainahan neulontaseura kelpaa, niinpä rupesin syynäämään haasteita (ja kasvattajien kumisaappaiden numeroita).

Tammikuussa suunnittelijahaasteena oli neuloa sellaiset sukat, joista on Ravelryssä vähän projekteja. No, en nyt tiedä onko parikymmentä vähän, mutta saa luvan kelvata.


"Kyllikin" sukat
Malli: Nukkumaijan unisukat, Pia Tuononen
Lanka: Novita 7 veljestä, 90g
Puikot: nro 3,5

Ajattelin ottaa varman päälle ja tehdä neutraalit, "ei-minkään-väriset" sukat. Syksyn Janne-kerien kanssa sähläämisen sijaan ajattelin antaa Novitalle mahdollisuuden. Kaurapuuronväriset Nallesta neulotut sormikkaat ovat edelleen käyttökunnossa ja muistelin langan tuoksuneen ihan lampaalta. Sukkalangan sävy on sama ja tuoksu myös, mutta täytyy todeta, että Janneen verrattuna 7 veljestä on kyllä karkeaa lankaa. Toivottavasti kestävät sukkina.Taidan tehdä sukistani melkoista peltiä (vaikka ne eivät siltä omasta mielestäni tunnu). Nukkumaijan unisukkien 48 silmukkaa kiristävät omissa (kylläkin "rintavissa") jaloissani kiitettävästi. Onneksi yhdellä kasvattajista on kengännumero 36. Taidan siirtyä seuraavaksi Nallen ohjeilla tehtyihin sukkiin. Sukkaohjeita selatessani löysin muuten Ullasta varmaan kymmenet mielenkiintoiset sukat, joita kaikkia on ainakin Ravelryssä neulottu ihmeellisen vähän. Suuri sukkahaaste jatkuu siis Ullan ohjeilla pitkälle kevääseen.

On hauska antaa lasten osallistua kasvattajien lahjojen valintaan. Kun aloitin nämä sukat, esikoinen totesi heti niiden olevan "Kyllikin" sukat. Niin minustakin.

2 Comments:

Blogger Tanja said...

Kauniit sukat. Minä yritän neuloa Seiskaveikan lopuista sukkia lahjavarastoon (osa menee varmaan hyväntekeväisyyskohteeseen). Jospa ensi joulun alla ei olisi niin kiire lahjojen kanssa...

8:55 ip.  
Blogger Ripsu said...

Ei pöllömpi idea tuo lahjavarasto. Mulla on siellä tällä hetkellä muutamat vauvasukat, mutta sinne vois tosiaan kerätä muitakin sukkia.

9:44 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home