lauantaina, joulukuuta 01, 2018

Jussi-sukat

Joulukuu ja joulukalenterien aika. Koska olen bloggaillut äärettömän laiskasti, on kaikenlaisia valmiita ja puolivalmiita pikkuneuleita kertynyt. Ajattelinpa pistää itselleni haasteen pystyyn ja yrittää blogata joka päivä niin kauan kunnes neuleet loppuvat. (Eihän tässä ole muutakaan tekemistä ja stressiä ennen aattoa...) Pikaisella laskemisella neuleiden pitäisi kyllä kevyesti riittää jouluun asti. Arvaan heti, että välipäiviä tulee, mutta viis siitä. Veikkaan myös, että joissakin postauksissa neuleet jäävät sivuseikaksi, mutta senkin taidan kestää. 

Siispä aloitetaan. Esikoinen on pyytänyt 12-vuotiaan elämänsä aikana ehkä kourallisen neuleita. Jos hän jotain siis pyytää, laitan pyynnön puikoille heti.

Jussi-sukat ei kuulostaneet pahalta pyynnöltä. Vähän kirjoneuletta varteen ja terä ihan perussukka. Joo ei. Neuloin lopulta ensimmäisen sukan varren kolmeen kertaan. Ensin kokeilin sitoa kuviolangan muutaman silmukan välein. Pakko purkaa, viininpunaiset tiplut näkyivät liikaa. Entä jos vain neuloisin kirjoneuletta ja jättäisin langanjuoksut todella pitkiksi. Ei näyttänyt sekään hyvältä, silmukat jäivät liian löysiksi. Ei siis auttanut muu kuin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja aloittaa elämäni ensimmäiset tikapuutekniikalla tehdyt sukat.



Olen vähän laiska aloittamaan uusia tekniikoita. Vanha, tuttu ja turvallinen on niin helppoa. Tätä tikapuutekniikan opettelua helpotti kyllä Elina S:n video. Video on pitkä ja perusteellinen, mutta äärettömän hyvä. Ja näinpä opin jälleen uutta. Vähän paksu siitä kirjoneuleosuudesta tuli, mutta eipä ainakaan näy mitään oikealle puolelle.


Aloitin sukat 60 silmukalla, mutta kavensin kirjoneulekuvion jälkeen 54 silmukkaan ja oikein sopivat tuli. Varsikaan ei pahemmin lörpötä.
 

Jussi-sukat (koko 36-37)
Malli: Jussi-sukat by Novita
Lanka: Novita Nalle, yht. 91 g 
Puikot: 3 mm

Mieluisat on.