sunnuntaina, syyskuuta 16, 2018

Joulutähdet

Vielä sukkaputki jatkuu, kun löysin varastosta punaisia ja valkoisia Nalle-jämiä. Koska näitä oli todella vähän, sukat oli pakko aloittaa kärjestä. Varren pystyi neulomaan sitten niin pitkälle kuin lankaa riitti.

Näitä sukkia neuloessani muistin taas, miksi en tykkää kärjestä aloitettavista sukista. Ensimmäinen syy: kantapää. Oikean paikan löytäminen on tähtitiedettä. Toisekseen kantapäävalikossani on ainoastaan tiimalasikantapää, muita en jaksa ruveta säätämään, kun kyse on kuitenkin reissuneuleesta, jonka pitäisi tulla selkärangasta. Tiimalasissa on parikin vikaa. Se ei istu omaan jalkaani. Lisäksi siihen jää aina rumat reiät. Ja ikäänkuin tässä ei olisi tarpeeksi, vielä joustimen päättelykin kiristää. En vaan tykkää.

Joulutähdet
Malli: perinteinen, kärjestä aloitettu, tiimalasikantapää
Lanka: Novita Nalle (ja vähän Floricaa) 82 g
Puikot: 3 mm

On näissä sukissa jotain positiivistakin. Kirjoneulekuvio värinvaihtoineen on mun mielestä aika kiva. Lisäksi sain käytettyä punaisen langan ihan loppuun. Itse asiassa kaik mänt eikä piisantkaan. Joustin oli pakko neuloa eri langalla. Ensin mietin, että pitääkö ostaa vallan uusi kerä ihan vaan muutaman sentin joustimia varten. Onneksi tajusin, ettei joustimen tarvitse olla vahvistettua sukkalankaa. Punainen villalanka vaan kehiin ja valmista tuli. No huomaahan sen, ettei punainen ole ihan samaa sävyä. Lahjaksi ei todellakaan näitä kehtaa antaa. Mutta onneksi on lahjakori. Sinne voi laittaa ja jos joku sieltä nämä itselleen kelpuuttaa niin oma on valinta.


Tunnisteet: ,