sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Viimeinen silaus

Edellisessä postauksessa hehkutin, miten olin kerrankin ajoissa valmiina. Niin, esikoisen lahjojen kanssa. Kuopuksen hoitajien ja opettajan lahjoissa olikin sitten aivan toinen meininki. Ei mennyt ihan niinku Strömsössä. Langat loppuivat kesken enkä löytänyt niitä lähiseutujen lankakaupoista, onneksi netistä löytyy (kunhan löytää vielä kateissa olleen pakettikortin). Tietenkin langat olivat eri värieriä ja mallaaminen vaati purkamista pariinkin kertaan. Lopulta heräsin viimeisenä hoitopäiväaamuna neulomaan viimeisen sukan kärjen valmiiksi puoli seitsemältä. Kuvatkin otettiin juuri ennen lähtöä. (Silti ehdittiin ajoissa, en halua kuitenkaan uusia suoritusta ikinä.)

Lastentarhanopettaja sai Fredrikat. Olipas kiva malli neuloa ja uskomattoman kaunis kantapää! Tykkään lopputuloksesta niin paljon, että teen varmasti joskus toisetkin.


Fredrikat, koko 38
Malli: Tiina Kuu
Lanka: Gjestal Janne 100g
Puikot: nro 3,5

Lastenhoitaja sai palmikkosukat. Näihin tuli kyllä melkomoisen paljon muutoksia, en lukenut ohjetta kunnolla aluksi, joten tein varsista lyhyemmät enkä kavennellut silmukoita nilkassa juurikaan. Lisäksi jatkoin palmikkoa myös kantalapussa. Yritän muistaa opiskelutoverini moton: "Mikään ei koskaan mene pilalle, suunnitelmat vain muuttuvat."


Palmikkosukat, koko 40
Malli: Drops 117-28
Lanka: Gjestal Janne n. 120g
Puikot: nro 3,5


Avustaja sai Denmarkit. Näistäkin lyhensin vartta ja jätin joustinneuleen jälkeiset ihmeelliset langankiepautukset pois.


Denmark, koko 39
Malli: Nancy Bush
Lanka: Gjestal Janne n. 110g
Puikot: nro 3,5

Ajattelin neuloa esikoisen ryhmän aikuisille myös sukat kevääksi ja jälkiviisaana pistän ensimmäiset puikoille tammikuussa. Onneksi Ravelrystä löytyy vertaistukea.


5 Comments:

Blogger kio said...

kivoja sukkia! mullekin tuli joululahjan kanssa kiire. Miehen isälle annoin yhden lapasen lahjaksi, ja jouluaattoiltana jo lahjapakettien avaamisen jälkeen viimeistelin toista lapasta. Onneksi ei haitannut :)

8:19 ap.  
Blogger Ripsu said...

Kiitos kio! Niin, tässähän en vielä edes maininnut niitä oman perheen joululahjoja. Yleensä en aio antaa itsetehtyjä lahjoja kenellekään, mutta tänäkin vuonna huomasin, että äiti kertoi isän toivovan jälleen niitä iänikuisia palatossujaan ja sisko pyysi lapsilleen pipon ja kaulahuivin ja itselleen polvisukat. Mikään näistä ei tietenkään ollut aatoksi valmiina, mutta saajat tiesivät tämän jo aiemmin. Tylsää vaan nyt tammikuussa neuloa joululahjoja... blaah.

9:46 ip.  
Blogger Tellu-Tellervo said...

Lopputulos kuitenkin hieno, kun eivät ole ihan tavallisia sukkia.

4:16 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitos Tellu-Tellervo!

2:26 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

2:26 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home