lauantaina, tammikuuta 31, 2009

Pipo omaankin päähän

Kivasta ja nopeasta Gnomeysta innostuneena päätin neulaista pikaisesti myös itselleni uuden pipon. Tästähän tämä, yhdessä illassa paksusta langasta. Not.


Malli: Beaumonde-Inspired Hat
Lanka: Novita Isoveli 70g
Puikot: nro 4,5 ja nro 5

Kivahan siitä lopulta tuli, mutta ennen tätä valmista versiota sain aloittaa kaksi muuta pipoa. Miten voi sopivan pipon tekeminen olla näin vaikeaa? Olen tätä ennenkin hämmästellyt. Ja ei, mallitilkuista ei oikeasti ole mitään apua, pipoa täytyy sovittaa päähän ennen kuin tietää, kiristääkö se kenties liikaa vai tippuuko silmille.

No, onneksi lopputulos tyydyttää.

3 Comments:

Blogger milliini said...

Oon huomannut ihan saman asian: pipoa neuloessa mallitilkusta ei ole mitään apua! Muutaman kerran oon jo epäillyt että laskelmat on menneet väärin... Mut ei, se syy on siinä että mallitilkkuun tulee ilmeisesti eri tiheys kuin pyörönä neulottavaan pipoon.

10:09 ap.  
Blogger Ripsu said...

milliini, musta tuntuu, mun suurin vikani on siinä, etten osaa venytellä joustinneuletta tarpeeksi, mutta ei kuitenkaan liikaa ja siinä ne mittavirheet sitten tulevat. Henkimaailman asioita nämä...

6:35 ip.  
Blogger Maaru said...

Jepjep: viimeisimmän pääastian neuloin kahteen kertaan melkein kokonaan valmiiksi, ennen kuin vaihdoin ohjeen maalaisjärkeen ja loin sopivan määrän silmukoita. Mallitilkkuna toimii siis koko pipo, pikkulipusta on tiheyttä turha laskeskella.

7:51 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home