maanantaina, joulukuuta 03, 2018

Joulun lapsi 2018 -lapaset

Jo muutaman vuoden perinteeksi on muodostunut Joulun lapsi -keräykseen osallistuminen pikkuneuleilla. Lasten luokat tekevät yhdessä pari pakettia ja pojat ovat onnistuneet varaamaan omaksi tuotavakseen lapaset tai sukat.

Tänä vuonna neuloin n. 12-vuotiaalle pojalle lapaset. Halusin neuloa jotain muutakin kuin pelkkää sileää ja löysin kivat ja istuvat palmikkolapaset. Vähän tuli ongelmia, kun ohjeen mukaisesta lapasesta olisi tullut liian lyhyt. Piti siis säveltää ja eihän siitä ihan sellainen tullut kuin olisin toivonut. Nyt ei ollut kuitenkaan aikaa jäädä säätämään. Eiköhän nämä sormia lämmitä, vaikkei kärjen palmikkokavennukset niin viimeisteltyjä olekaan. Lisäksi tässä saa hyvää harjoitusta olla viilaamatta viimeiseen asti. Usein saatan käyttää aikaa aivan olemattomiin asioihin, jotka oikeasti eivät juurikaan paranna lopputulosta. Luulen, että nämä palmikkokavennukset ovat juuri sellaisia.

Seuraavalla kerralla valitsen langaksi kyllä jotakin muuta kuin 7 veljestä. Näistä tuli valitettavan  karheat ja kutittavaiset.


Palmikkolapaset
Malli: Skinny Fit Mitts by Andrea Black
Lanka: Novita 7 veljestä 71 g
Puikot: 3,5 mm