sunnuntaina, marraskuuta 06, 2016

Hyväntekeväisyysneulontaa

Kuopuspojan luokalta tuli viesti, että luokka osallistuu Joulun Lapsi -keräykseen kokoamalla yhden lahjapaketin. Eipä ole vaikea arvata, että lupasin neuloa pakettiin villasukat. Siitäpä se tuska sitten alkoi. Halusin neuloa pirteät ja kivat sukat, joissa olisi ehkä jotain ekstraa. Mielessä välähti idea rinsessa-sukista, mutta lankavarastosta ei löytynyt riittävästi lankaa yksivärisiin sukkiin. (Tai ehkä jotain harmaata olisi ollutkin, mutta se ei ollut nyt vaihtoehto.) Pakko oli siis tyytyä vähän tylsempiin raitasukkiin. Marianneraitoihin löytyi sopivat värit varastosta.
Mariannesukat, koko 32-33
Malli: perus, 40s 
Lanka: Novita 7 veljestä 80g
Puikot: 3,5mm

Jotta koko olisi mahdollisimman sopiva ja istuva, neuloin päälliosan joustinneuleella. Ja jotta kokeilisin jotain uuttakin, päätin neuloa langanvaihtokerroksen kokonaan oikein. Kyllä niistä värinvaihtokohdista tuli mielestäni siistimpiä.
Kun kerran kokeilun alkuun oli päästy, päätin kokeilla myös kanssaneulojan vinkkaamaa kikkaa kantalapun silmukoiden poimimiseen. Siihen kun aina tuppaa tulemaan liian löysiä silmukoita, vaikka miten kiertäisi ja kääntäisi. Tähän mennessä olen välttänyt ongelman neulomalla kantalapun reunoihin pari silmukkaa aina oikein. Jos ei tykkää ainaoikein-reunoista, niin kannattaa kokeilla tätä tapaa. Ei todellakaan tule reikiä. Itse asiassa meinaa vähän jopa kiristääkin.
Jos olisin ollut viisas, olisin jättänyt jutun tähän. Valitettavasti en ole. En ollut täysin tyytyväinen raitasukkien ulkonäköön, joten päätin kuitenkin kipaista kaupan kautta ja laittaa ne aivan aluksi mielessä olleet pinkit rinsessa-sukat puikoille. Johan alkoi lyyti kirjoittaa. 
Joulun Lapsi -sukat, koko 32-33
Malli: oma (45s, terässä 43s) rinsessa-mallineule by Sirkku Isopahkala
Lanka: Novita 7 veljestä 74g
Puikot: 3,5mm 

Tässä flowssa lupauduin neulomaan myös esikoispojan vastaavaan pakettiin, tällä kertaa lapaset. Ja hups vaan, huomasin deadlinen kolkuttavan ovella. Viime viikonlopun ja alkuviikon olen siis kaikki vapaat ajat tikuttanut sukkia ja lapasia. Sain ne valmiiksi tiistaina klo 1 yöllä, kun keskiviikkona neuleiden piti olla koulussa. Ehdinpäs! (Mutta olin kyllä aivan raato.)
Joulun Lapsi -lapaset
Malli: Sydänmaa -lapaset by Hanna Leväniemi
Lanka: Novita 7 veljestä 62g
Puikot: 3,5mm

Toivottavasti sukat ja lapaset lämmittävät sekä saajan jalkoja/käsiä että mieltä! (Parhaan palkkion sain jo pojan luokkakaverilta, joka olisi halunnut itselleen samanlaiset sukat <3)