sunnuntaina, elokuuta 30, 2015

Virkattuja paikkoja

Näin vuosia sitten jossakin blogissa uudenlaisen tyylin paikata sukkia virkatuilla kukilla. Ei ole minua varten, ajattelin, mutta kai se sitten kuitenkin oli, kun hommaan ryhdyin. Sieluni silmin näin kivan kukkakedon sukkien pohjissa.

Kukan virkkaaminen oli yhtä säätöä. Tuli liian pieniä, vaikka miten vaihdoin lankaa paksumpaan. Väritkin vaihtuivat keltaisesta,sinisestä ja limenvihreästä valko-harmaa-lilaan. Lopulta sain virkattua 10 kukkaa, joista kuusi pääsi sukkien pohjiin. Ja aikaa tuhraantui tuhannesti enemmän kuin olin kuvitellut.



Kukkapaikat
Malli: itse sävelletty
Lanka: Novita Nalle, Gjestal Maija, yht. 18g (pieni 1g, iso 2g, kantapääpaikka 5g)
Koukku: nro 3

Kaiken tämän jälkeen totesin, että samassa ajassa olisin parsinut ainakin kymmenet sukat. Eikä voi edes sanoa, että lopussa kiitos seisoo, kun ei seiso. En vaan tykkää. Kai nämä käytettyä silti tulee.

Toinen paikkaprojekti onnistui vähän paremmin. Motivaatio vaan oli ensin vähän hukassa. Korjauskasassa oli lojunut jo pari vuotta pieneksi jäänyt villahaalari, jonka vetoketju oli rikki ja polvessa reikä. Tiesin, että jos en minä sitä korjaa, ei sitä korjaa kukaan muukaan. Kun löysin varastoistani melkein sopivan vetoketjunkin (väri vaan aika mielenkiintoinen), omatuntoni ei jättänyt rauhaan.



Virkattu gekko
Malli: Gecko bookmark by Lion Brand
Lanka: Novita Marimba n. 3g
Koukku: nro 2 (ehkä?)




Tästä jäi paljon parempi mieli ja käyttäjäkin ehkä löytyi.

1 Comments:

Anonymous Suski said...

ilmoittaudun kukkavirkkauksen tukiopetukseen! Nimim. olen unohtanut kaiken paitsi ketjusilmukat....

3:13 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home