maanantaina, maaliskuuta 31, 2014

Maustepeitto

Lankalaihis on tällä hetkellä sillä mallilla, että enää ei laarista löydy automaattisesti lankaa kivoihin malleihin vaan täytyy päättää mallit lankojen mukaan. Novitan Floricaa löytyy melkein kokonainen sängynaluslaatikollinen, mutta värit on vähän sitä sun tätä. Erityisesti murheenkryyninä laatikossa on pyörinyt epämääräisen keltainen keräkolmikko, joka ei vain tuntunut passaavan mihinkään. Langan tarina on sinänsä kiva; ostin langan adoptio-odotukseen turhautuneena. Jos ei kerran tule lasta niin tulee edes Korsnäsinpaita. Arvaatte varmaan, että ennen kuin oli silmukkaakaan puikoilla, tuli lapsitieto :)

Huivi? Ei, tätä väriä en ole ikinä kenenkään lähipiirin ihmisen nähnyt käyttävän. Tehosteväri neuletakkiin? Olisi vähän liiankin tehokas tehoste. Mihinkään ei tuntunut lanka kelpaavan. Säälitti jo vähän raukan kohtalo. Löysinpä sitten kuitenkin kanssaneulojan peiton, jonka reunuksiin oli käytetty oranssia. Heureka!
Maustepeitto
Malli: Kaaospeitto by Laura Uusitalo
Lanka: Novita Florica, keltaista n. 170g, lisäksi jämiä Floricasta, Novita Woolista, Esiton Huopalangasta ja Jaegerin Baby Merino DK, yhteensä peitto painaa 261g
Puikot: nro 3
Huonolla värisilmälläni kasasin yhteen kaikki mahdolliset samanpaksuiset jämät ja keräkasan keskellä tajusin, että sieltähän löytyi läjä mausteisia värejä, joten heitin kaikki valkoiset ja tummansiniset mäkeen. Neuloessa oli koko ajan valtava into nähdä, millainen seuraavasta neliöstä syntyy ja niinpä jumiuduin muutamaksi viikoksi neulomaan pelkästään tätä peittoa. Oli muuten loistava telkkari- ja surffausneule! Täytyy kai aloittaa toinenkin, lankaa kyllä riittää!

6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Pirtsakka peitto! Onko noi värineliöt tehty erikseen vai miten?

Suski

8:32 ap.  
Blogger Ripsu said...

On pirteä joo, tämä päällä ei voi kauaa olla apea :) Noi neliöt on tehty niin, että on aloitettu aina keltaisella ja muistaakseni 20 kerroksen jälkeen on vaihdettu siihen värineliön lankaan. (Olipas harvinaisen epäselvästi kirjoitettu, toivottavasti tajusit.)

10:18 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kuule R, moro!! Pakko laittaa tänne kommentti, kun sattumalta tänne löysin! Kävin justiinsa lukemassa yhtä blogia, jota aina silloin tällöin olen lueskellut. Luin poikkeuksellisesti myös kommentit. Ounastelin sua jo siitä yhdistettynä joulukirjeeseen, klikkasin kommentista tänne ja täällä kuvista varmistuin. On tää intöörnet vaan jännä peli. En löytäny spostiosoitetta mistään, niin plänttäämpä tänne terveiset ja ajatukset :) !
T: Sanna från H tai mikä K tää nykyisin onkaan
etunimi.sukunimi@gmail.com

10:58 ip.  
Blogger Ripsu said...

Moi Sanna, kiva tavata täällä ;) Laitan sulle meiliä!

9:26 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

9:26 ip.  
Blogger Jokke said...

Höpsis! keltainen on ihan hyvä väri :)

11:27 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home