perjantaina, tammikuuta 17, 2014

Villalippis

Vuodet vaihtuu, mutta samat virret jatkuu. Vaikka vietetään jo tammikuuta ja oikein toivoin lunta ja pakkasta niin talvi yllätti sittenkin. Havahduin viime viikon lopulla siihen, ettei vanhimmalla pojalla ole yhtään sopivaa lämpimämpää pipoa. Äkkiä siis pipo puikoille. Onneksi varastoista löytyi sopivaa lankaa, jonka poikakin kelpuutti.Villalippis
Malli: Ysolda Teaguen Struan
Lanka: Drops Merino Extra Fine 89g
Puikot: nro 4

Ajattelin sutaista pipon nopeasti paksusta langasta. Tämä mallipas aloitettiinkin päälaelta ja alkulevennyksiä neuloessa oli aivan turha kuvitella tekevänsä samaan aikaan mitään muuta. Homma helpottui kyllä, kun päästiin palmikoihin saakka. Ja tavoite täyttyi, poika sai uuden pipon päähänsä maanantaiksi. (Sitähän ei tarvitse kertoa, että taitetta ommeltiin sunnuntaina puoliöille.)Tällä pipolla avaan myös Suuren Asustehaasteen. Tammikuun haasteena oli neuloa jotain lämmintä ja tämän pipon kaksinkertainen reuna tekee piposta tavallista lämpimämmän.

Itse opin pipon myötä uuden, päälaelle sopivan näkymättömän aloituksen. Dropsin Merino Extra Fine oli myös erittäin miellyttävä uusi tuttavuus. Vähän se halkeili, mutta langan ihana pehmeys ja pyöreys korvasivat halkeilun moninkertaisesti. Jos pipo säilyy käytössäkin siistinä, tästä tulee kyllä uusi merinolankasuosikkini!

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Simo jo kyselikin että onkomkuva jo blogissa. Onko ton lipan sisällä jokin kovike?

Terkuin,
Suski

12:15 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

10:51 ip.  
Blogger Ripsu said...

Joo, mulla oli yleisöä, kun räpsin kuvia. Lipassa on kovike. Ostin ammoisina aikoina kirpputorilta jonkin liian pienen akryylipipon ja käytin siitä vain tuon kovikkeen ;)

10:52 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home