sunnuntaina, tammikuuta 05, 2014

Vuonna 2013

Tein ennätyksen: päivitys kolmena peräkkäisenä päivänä! Sitten live-elämän surulliset uutiset veivät hetkeksi mukanaan. Viime vuoden puolella sain kuitenkin valmiiksi vielä pojan neuleliivin, jonka kuva on valitettavasti tyyliä todiste. Yritän ottaa myöhemmin parempia kuvia.



Palmikkoliivi
Malli: Marita Metsäkylä (Moda 2/2011, malli nro 9)
Lanka: Novita Kotiväki n. 210g ja Novita Virkkauslanka (2-kert.) n. 10g
Puikot: nro 2,5

Tämä liivi siis kruunasi 1+3 suurempaa neuletta vuonna 2013 -haasteen. Suuressa sukkahaasteessa en ihan päässyt tavoitteeseen, mutta kyllä niitä pienempiä neuleita valmistui silti yhteensä 19 ja vuoden aikana sain kulutettua yli 3 kiloa lankaa.

Kaikkein iloisin olin kuitenkin tästä järjestelmällisestä neuletyylistäni. Kun kesken on sekä iso että pieni työ, saan valmiiksi myös niitä suurempia neuleita. Etenkin, kun uutta suurempaa työtä ei saa aloittaa ennen kuin edellinen on viimeistelyjä myöten valmis. Lisäksi astuin alas pilvilinnoistani realismin pariin; vuodessa ehdin neuloa 2-3 isoa työtä ja 12 pientä. Enää ei ole sijaa ajattelulle: "Eihän sen/niitten neulomiseen nyt kauaa mene." Kyllä vaan menee.

Tällä samalla konseptilla suuntaan vuoteen 2014. Uusina haasteina osallistun Suureen asustehaasteeseen, jonka seurauksena joka kuukausi pitäisi valmistua pipo, säärystimet, lapaset, huivi tai kämmekkäät. Tai jotain muuta.

Lisäksi haastan itseni hyökkäämään keskeneräisten laatikonpohjatekeleiden eli ufojen kimppuun. Näistä keskeneräisistä ja lisäksi varastolangoista neulotuista töistä on tarkoitus valmistua 14 työtä; 4 suurempaa ja 10 pienempää (jotka voivat siis käydä myös asustehaasteeseen). Saas nähdä kuinka äimän käy. Nyt olen ainakin aivan into piukassa :)

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tuohan on kuin Espritin mallistosta!

T. Suski

7:53 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitos Suski! Taitaa tällaisia perinteisiä palmikkoslipovereja olla pilvin pimein vähän siellä sun täällä.

8:48 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home