perjantaina, joulukuuta 27, 2013

Raitaliisa

Vuosi lähenee loppuaan ja vuoden 2013 neuleprojektit pitäisi saada päätökseen. Jos yrittäisin saada blogattua sukkahaasteen viimeiset kolmet sukat sekä 3+1-torsohaasteen jäljellä olevat kolme neuletta, pitäisi blogata joka päivä. Sehän olisi tässä blogissa aivan ennenkuulumatonta! Teen parhaani (mutta en lupaa mitään...).

Koska viime vuonna neuloin aivan liian vähän isompia neuleita oli tämän vuoden haasteenani neuloa 3+1 torsoneuletta eli kolme neulepaitaa, -takkia tai slipoveria itselle tai pojille. Neuloin siis koko vuoden rinnakkain aina yhtä isompaa työtä ja toista pienempää. Toimi niin hyvin, että ajattelin jatkaa tällä linjalla ensi vuonnakin. Olen siis oikeasti neulonut koko ajan jotain suurempaakin, mutta viimeistelyt ja kuvaamiset ovat jääneet vuoden viimeisiin päiviin.


Raitaliisa
Malli: Ysolda Teaguen Liesl
Lanka: Novita Puro 240g
Puikot: nro 7

Tämä Liesl vaati paljon ennakkotöitä: mallitilkkuja ja lopulta uusien puikkojen tilaamista ja odottelua. Kun vihdoin pääsin vauhtiin, seiskan puikoilla syntyi nopeasti valmista, kunnes oli päälle pukemisen aika. Kaikesta mittaamisesta huolimatta takista tuli vähän liian knafti. Niinpä se jäi sohvalle odottelemaan. Neuloisiko sitä uudet napinläpikaitaleet, joilla saisi pari kriittistä lisäsenttiä ympärysmittaan vai antaisiko vain olla ja pitäisi ylintä nappia kiinni.

Aktiivisen alitajuntatyöskentelyn jälkeen totesin, että antaa olla. Kai yksinappiselle takillekin käyttöä löytyy ja niin on löytynytkin. Käytön myötä olen nyppinyt nyppyjä (ja ihan isompiakin hahtuvapalleromatoja) hankautuneista paikoista, mutta tätä osasin tältä langalta odottaakin.Pidän silti takista. Mielestäni Puro ja mallineule sopivat hienosti yhteen, erityisesti vartalokappaleessa. Työkavereidenkin mielestä vaihtelu varmasti virkistää, tätä punaista takkia kun on nähty aika paljon. Työkavereille tiedoksi: yritän ensi vuonna neuloa itselleni vaikka vallan kaksi (2) uutta neuletakkia. Vilukissa kun tarvitsee niitä kesät talvet.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tuohan on oikein tyylikäs noin auki pidettynä!

T. Suski

11:12 ap.  
Blogger Ripsu said...

No on se joo huomattavasti parempi kuin tuo ensimmäinen tyyli ;)

5:56 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home