sunnuntaina, syyskuuta 29, 2013

Kiinantossut

Suuren sukkahaasteen elokuun lankahaasteena oli kotimainen lanka. Olisin halunnut tehdä jotain jostain oikeasti kotimaisesta, siis ihan kotimaisista villoista alkaen. Koska olen keskittynyt kuitenkin lankavaraston pienentämiseen, ei varastossa tietenkään ollut mitään sukkaihkulankaa. Jostakin mielen (ja lanka-arkun) syövereistä kaivautui kuitenkin iki-ikivanha Virtain villan villalanka, josta olin ajatellut huovuttaa tossut. Ja tämä lankahan on kehrätty suurimmaksi osaksi suomalaisten lampaiden villasta eli täyttää kriteerini oikein hyvin.Kiinantossut
Malli: Ilun En pointet
Lanka: Virtain villan 2-säikeinen villalanka 65g
Puikot: nro 3

Huovutettaessa on aina pieni jännitys, että tuleeko sopivat vai jotain ihan muuta. Ensimmäisen pesun jälkeen koko olikin vielä liian suuri. Pistin kuumempaan pesuun ja koneesta tulleista rusinoista sain kuin sainkin venytettyä sopivat tossukat. Lapsuudessani muistan tallustelleeni mustilla samettisilla kiinantossuilla. Näistä tuli vähän samantyyppiset.

Napit aiheuttivat pulmia, kun ei varastoista löytynyt mitään kivoja. Onneksi löysin ravelrystä virkatut nappikukat.Tuli tosi kivat! Erityisen tarpeelliset hameen kanssa, näyttävät paljon paremmilta kuin villasukat.