lauantaina, kesäkuuta 16, 2012

Toisenlaiset junasukat

Olen pysynyt aika hyvin kurissa ja nuhteessa lankahankintojeni suhteen. Aloitin vuonna 2008 Ravelryn Lankalaatikossa lankalaihiksen ja sen jälkeen ei sulovileniä ole täällä näkynyt. Paitsi nyt. Noin kuukausi sitten löysin tarjouslankalaarista Ticoticoa. Onneksi sentään tyydyin vain yhteen kerään.

Tehty mikä tehty. Ainoa pelastus oli pistää kerä puikoille saman tien. Etsiskelin irlantilaisia palmikkosukkia, mutta sopivia ei löytynyt heti. Ihailin pitkään Baijerilaisia sukkia, mutta kakkosen puikot ja sata aloitussilmukkaa saivat minutkin järkiini. Ei nyt, ehkä myöhemmin. Onneksi löysin Aragornin (vain 66 aloitussilmukkaa!), nappasin siitä palmikkomallin ja pistin sukan puikoille.Epätoivo meinasi kyllä vallata mielen; kierrettyjen silmukoiden ristiin neulomista miltei joka kierroksella, eiväthän nämä valmistu ikinä! Onneksi piti lähteä kummipojan ylioppilasjuhliin junalla. Viikonlopun aikana yhteensä kahdeksan tuntia junassa. Yksin. Kyllä sinä aikana yhdet palmikkosukat selätettiin.Toisenlaiset junasukat
Malli: palmikkomalli Aragornista, ranskalainen kantapää ja kärjessä nauhakavennus
Lanka: Novita Ticotico 50g
Puikot: nro 2,5

Ticotico oli miellyttävä yllätys, langassa oli pari paksumpaa kohtaa, mutta ei solmuja ja lanka liikkui liukkaasti puikoilla. Harmi vaan, että lanka ymmärtääkseni poistuu valikoimista.Nyt pitäisi varmaankin siirtyä kesäkäsitöiden pariin. Täytyypä kaivella puuvillalankalaatikkoa seuraavaksi.