perjantaina, heinäkuuta 13, 2012

Lomalla

Haaveissaan sitä kesälomallaan virkkaa takapihallaan ilta-auringon paistaessa, mieli täynnä levollisia ajatuksia. Oikeasti irrotan kahta taistelevaa riitapukaria toisistaan ja harvoina sopuisina hetkinä virkkaan pyörien perässä kävellen. Huokaus.

Kesäkassi
Malli: Afrikkalainen kukka
Lanka: Novita Maxi, Novita Samos + Novita Alabama, Novita Mini kaksinkertaisena, yht. 270g
Koukku: nro 5

Mahtavaa! Vuosia varastoissa pyörinyt Maxi kului viimeistä metriä myöten loppuun, samoin Samos. Vielä kivempaa on se, että tälle kassille on ihan oikea tarve, eli käyttöön tulee. Saapa nähdä kuinka kassi toimii käytännössä, se kun on paksu kuin pannulappu. Itse tekeminen ei ollut kyllä kovin kivaa, Maxi halkeili todella pahasti ja olisin jättänyt leikin kesken, ellei tavoitteena olisi ollut juuri Maxi-jämäkerien tuhoaminen.

Anoppi tiedusteli kiinnostuneena, josko virkkaan sängynpeitettä. Juu ei tässä elämässä. Jos laukun langanpäiden viimeistely ja kokoon kursiminen vie yhtä paljon aikaa kuin palojen virkkaaminen, peitto olisi valmis ehkä esikoisen rippijuhliksi. (Tuskin silloinkaan.)

Ilmeisesti olen saavuttanut jonkin etapin lankalaihiksessani. Nykyään en tahdo enää löytää mieluisiin malleihin lankaa varastostani vaan kulutan todella paljon aikaa ohjeiden ja ideoiden etsimiseen. Esimerkiksi Novitan Virkkauslankaa löytyisi parisataa grammaa sekä punaisena että tummanruskeana. Pitsiliinoille ei ole käyttöä, joten täytyy yrittää keksiä jotain muuta.

2 Comments:

Blogger Tanja said...

Hieno kassi! Ja ihailtavaa tuo sinun lankavaraston "tuhoaminen", pystyisinpä itse samaan.

3:41 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitos Tanja! Pakko toimii aina; lankavaraston on pakko pienentyä, kun säilytystila loppuu.

11:14 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home