torstaina, helmikuuta 28, 2008

Tähtilapasten lykyt on päätelty

Tarveneulonta jatkuu. Villahaalarin neulomisen aikana hukkasin piponi, alpakkalapaset kuluivat loppuun ja poikakin onnistui kadottamaan kaksi lapasta, tietenkin eri lapaspareista. Nyt on ollut kiire neuloa uusia tilalle ja ensin valmistuivat pojalle lapaset.


Lapsen kirjoneulelapaset
Malli: Novita 2/02 mallia 53 muokaten
Lanka: Novita Bambino (merinovillaa) yht. 30g
Puikot: nro 2,5


Neuloin lapaset magic loopina ja ärtyneenä vaihdoin välissä sukkapuikkoihin, koska kirjoneuleesta tuli pyöröpuikoilla niin epätasaista. Vika ei ollut kuitenkaan puikoissa vaan neulojassa... No hariootusta vaan, toisesta lapasesta tulikin jo parempi.

Blogin kaksivuotissynttäritkin oli ja meni, sen kunniaksi päätin piristää blogia nimenvaihdoksella. Alunperin Ripsun blogin piti olla vain tekonimi, mutta kuten usein käy, mikään ei ole niin pysyvää kuin väliaikainen. Nimenvaihtoa vain mutkisti se, että kaikki keksimäni kivat nimet olivat jo varattuja: villaa ylle on käytössä nikkinä, Kantapään kautta -blogi on olemassa ja puolivillainenkin oli viety. Onneksi murrevarastosta löytyi käyttämätön nimi.

Kun olin pieni, muistan miten mumma puhui lykyistä tarkoittaessaan silmukoita. Niinpä blogi sai mumman kunniaksi uudeksi nimekseen Luojan lykky.

3 Comments:

Blogger Tanja said...

Onnea uudelle nimelle ja kaksivuotiaalle blogille!

Kivan näköiset lapaset. Minunkin pitäisi neuloa lapsille kirjoneulelapaset, mutta en vain saa aikaiseksi. Kirjoneulelapaset on erityiset käytännölliset kun ne on lämpimätkin, mutta muutoin kirjoneule ei kuulu minun vahvuuksiini.

12:59 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitokset onnitteluista Tanja!

Ei kirjoneule kuulu munkaan vahvuuksiini, mutta lapasilla on hyvä harjoitella. (Arvaa minkä näköinen se ensimmäisen lapasen kuviopuoli on ;)

10:56 ip.  
Blogger upa said...

Onka kaunis neulemalli!

2:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home