maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Huapaa, huapaa, enämpi huapaa!

Kirjoneulesukat on edelleen telakalla. Nykästä mukaillen, ehkä jatkan, ehkä en.

Onneksi huovutukset toi lohtua sukkaitsesäälin keskelle.


Booga bag
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuvaa 150g
Puikot: nro 6

Kummityttö sai synttärilahjaksi laukun. Kummitäti sai ihanaa väriterapiaa tätä neuloessaan. Voisin tehdä näitä laukkuja vaikka kuinka paljon. Hahtuvan neulomisesta olen hehkuttanut aiemminkin ja ainakin nämä käyttämäni hahtuvat huopuvat kauniisti. (Tarkennus: pinnasta tulee aina kaunis, koko voi joskus olla arvoitus.)
Lapaset (48s)
Lanka: Virtain villan kolmisäikeinen villalanka, 100g
Puikot: nro 4

Lapaset neuloin Vanhan Sataman käsityömessuilta ostamastani kasvivärjätystä langasta. Kasvivärjäys kiinnostaisi niin kovin ja kateellisena kuolaan Villapallon värjäysprojekteja, mutta itse olen aivan liian laiska keräilemään kasveja ja keittelemään liemiä puretusaineiden selvittelystä puhumattakaan.

Lapasista tuli kuitenkin sopivat päällyslapaset. Jotakin lapaset vielä kaipaavat. Huovutusneulaa ehkä?

1 Comments:

Blogger Villapallo said...

Värjäykseen todella jää koukkuun, jos sitä kokeilee;-) Ja vaikeaksi en ole sitä missään vaiheessa kokenut,kasveja keräilen mitä sattuu, laitan pataan ja katson miltä näyttää;-) Ja puretusaineina olen käyttänyt lähinnä vain kuparia ja rautaa (joita saa apteekista jauheena) jotka olen kokeillut jo valmiiseen väriliemeen kertakäytömukissa sekoitellen eli katsonut miten väriliemi niillä muuttuu. Alunan kanssa en ole lankoja etukäteen tänä kesänä esim. kertaakaan purettanut, lisännyt vain kuivat lankavyyhdit väriliemeen, tosin silloin ei saa olla helposti huopuvaa lankaa vaan esim. 7 veikkaa jota olen nyt paljon värjännyt. Helppoa siis, mutta ehkä se vaatisi toisen opastamaan ainakin ekalla kerralla!

7:05 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home