lauantaina, elokuuta 18, 2007

Lainahöyhenissä

Päätin säästää miestäni ja pyysin siskoani kuvaajaksi. Valinta taisi olla oikea, tällä kertaa nimittäin sinnikkyys loppui ensin kuvattavalta. Sisko kantoi uupumatta vaatekaapistaan toppeja ja mekkoja ja kuvauspaikkaakin vaihdettiin kertaalleen. (Siskoa harmitti tämän kuvan törkyinen tausta, mutta valo oli tässä kuvassa parempi kuin siinä siistimmässä.)Kietaisuneule
Malli: Deborah Newton, Vogue Knitting Spring/Summer 2005 (vähän muunnellen)
Lanka: Idéna Silkegarn, 425g
Puikot: nro 4


Lanka yllätti kyllä moneen kertaan. Ihanin yllätys oli se, että langan rouheasta pinnasta huolimatta neule on tosi pehmeä. Toinen kiva yllätys oli se, että lankaa oli kuin olikin riittävästi. En vieläkään voi ymmärtää miten noin paksusta langasta tehty neule voi painaa noin vähän.

Ikävähkö yllätys oli se, että neule jotenkin levähti pingotuksen aikana eli neuleesta tuli vähän suurempi kuin mitä oli tarkoitus. Lähinnä se näkyy hihoissa, ne ovat aavistuksen liian leveät, mutta enköhän tuohon totu. Myös langan ihmeellinen haju on edelleen tallella, häipyyköhän se ikinä?

3 Comments:

Blogger Tanja said...

Onpa todella kaunis neule! Olen seurannut tätä projektiasi mielenkiinnolla, kun minulla on edelleen jäljellä 600-700 g Silkegarnia jolle pitäisi keksiä käyttöä.

Minunkin kokemuksen mukaan Silkegarnissa on haju, joka taitaa olla tyypillinen kaikille raakasilkkituotteille.

10:24 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitos Tanja :) Ja tuosta määrästä Silkegarnia saat kyllä varmaan vaikka mitä aikaiseksi. Mä haaveilin jossain vaiheessa Ruffles -huivistakin, mutten saanut sitten tilattua koskaan sitä kirjaa, jossa ohje on. Voin vaan kuvitella miten ihana huivi käytössä olisi Silkegarnista tehtynä. (Jos vaan sitä haisua kestäisi...)

9:13 ip.  
Blogger Salanimi & Salanimi said...

Aivan ihana neuletakki.

5:08 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home