lauantaina, kesäkuuta 20, 2015

Red

Kun itse tekee, saa sellaisen kuin tulee. Totesin taas tämän etsiessäni kuopukselle perintövillapaitaa. Kas kun esikoiselle neulottu n. 122 cm villapaita mahtuu edelleen nyt pian 135 cm pitkälle esikoiselle. Samaan syssyyn törmäsin Novitan Angry Birds -villapaitaohjeeseen ja kun laarista löytyi punaista lankaakin niin kaikki oli selvää kuin pläkki.

Laiskana ihmisenä en kylläkään jaksanut neuloa paitaa alhaalta ylös paloina vaan aloitin kauluksesta ja päätin rohkeasti taas testata kykyjäni ylhäältä alaspäin neulomisessa. Ja onnistuihan se. Tosin lisäykset teen seuraavalla kerralla jotenkin toisin, nyt ne vähän kiristävät, mutta eivät onneksi haittaa käyttöä.Red
Malli: Angry Bird -neule by Susanna Mertsalmi
Lanka: Novita Florica kaksinkertaisena 325g
Puikot: nro 4 ja 4,5 (muistaakseni)


Reunojen kanssa pähkäilyyn kului jälleen enemmän aikaa kuin itse paidan neulomiseen. En halunnut tavallisia joustinneulereunoja, mutta ainaoikeakaan ei näyttänyt kivalta. Rullareuna taas tuppaa rullautumaan todella korkealle. Vaihtoehdot alkoivat olla vähissä. Onneksi viikkojen myötä jostain alitajunnasta putkahti esiin Suvi Simolan October Sunrise ja sen sivuttain neulotut ainaoikeinreunat. Heureka!Käsintehdyn leima kyllä näkyy kauas, jälkiviisaana olisin sijoittanut linnun etukappaleen keskelle ja lähemmäksi alareunaa. Olkoot.

1 Comments:

Anonymous Suski said...

ihana lintupaita! Joskus mäkin vielä tempaisen puikoille muuta kuin pipoja ja kaulureita.

3:19 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home