keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2015

Siunattu varjokyhäily

Neulon mielelläni, mutta neuleiden viimeistely ei ole niin mieluista hommaa. Se tuntuu enemmän työltä ja yleensä saan viimeistelyfiiliksen päälle ainoastaan viikonloppuisin. Niinpä neulekorissa pyörii monta viime silausta vaille olevaa käsityötä.

Ravelryn Lankalaatikossa viriteltiin kesä-heinäkuulle varjo-kyhäily. Itse KYHiin en ole ikinä lähtenyt mukaan, ajatuskin uuden työn aloittamisesta joka päivä nostaa hiukset pystyyn. Mutta tällainen varjo-kyh, jossa tavoitteena on ainoastaan viimeistellä 20 neuletta, passaa paremmin kuin hyvin. Keskeneräisiä kun riittää.

Edellisen postauksen Red-neule oli ensimmäinen valmistunut ja kun pään sai auki, niin tässä seuraa muutama muu.

Neuloin itselleni vuonna 2007 pikkuisen boogabagin. Laukku on palvellut uskollisesti siitä lähtien, mutta siihen oli pesiytynyt ruma tumma tahra. Virkkasin pari läiskänpeittopalaa tällaista tarkoitusta varten, mutta kiinnittämisen kynnys oli korkea. Aikaa kului odotteluun ehkä vuosi, kiinnittämiseen max. puoli tuntia.


Läiskänpeittopala
Malli: jostain jouluisesta Novitasta
Lanka: Virtain villan 2-säikeinen villalanka, 15g
Koukku: ei enää aavistusta, veikkaan kolmosta


Toinen läiskänpeittopala jäi koriin pyörimään, mutta lopulta heitin sen keittiöön pannunaluseksi. Vaikka se on vähän ohut, toimii se silti moitteettomasti.Pannunalunen
Malli: Mary Olki
Lanka: Virtain villan 2-säikeinen villalanka, 22 g
Koukku: ehkä se kolmonen