sunnuntaina, huhtikuuta 19, 2015

Paluu juurille

Lankavarastoa penkoessa yritän nykyään oppia menneestä, niinpä pohdin jämälankojen ja -kerien syntyhistoriaa. Usein käy niin, että langoille on ollut jokin mukatäydellinen projekti, mutta syystä tai toisesta tämä ei ole toteutunut ja varastoon on jäänyt kummallisia keräeriä.

Laatikon pohjalla oli läjä paksumpia eri värisiä puuvillalankoja. Ammoisina aikoina olen neulonut näistä neuletakkeja ja -paitoja, mutta enää näin paksut neuleet eivät tunnu hyvältä idealta. Yritin kyllä kovasti missonihenkistä tunikaa, mutta paksuhan se oli ja kaiken kukkuraksi liian pieni. Purkuun meni. Peitoista innostuttuani päätin väsätä näistäkin langoista peiton.Lakeus-peitto
Malli: Moderne Baby Blanket by Kay Gardiner ja Ann Shayne
Lanka: jämäkeriä mm. Novita Tennessee, Novita Brilla, Novita Linnea yht. 526g
Puikot: nro 4

Sain omasta mielestäni nerokkaan idean, mutten vielä tiedä, toimiiko se. Vauvalle peitto on pelkkä lämmike, mutta hieno ideani on se, että isompi lapsi pystyisi käyttämään peittoa peltona eläin- ja traktorileikeissänsä. Täytyy testata, kunhan sopivia leluja osuu eteen.

Jotain uuttakin opin, kun väkersin peiton reunoille i-cord -reunuksen. Ei siis ollut ihan turha neulomus.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tuota peittoa täytyy kokeilla joko kudottuna tai kankaista ommeltuna, tenavalla on nyt Lego Bionicle -leikit kuumimillaan ja tarvittaisiin rekvisiitaksi saari, jolla on viidakkoa, maata, tulta jne. sektoreittain. Hyvä idea sinulla! Täällä on pähkinnässä myös, miten saisi tehtyä jalokiviluolan samaiseen leikkiin. Muun nyt vielä ehkä keksisikin, mutta ilmassa leijuva aarre, josta ei saa näkyä mitään kiinnityslankoja tms., aiheuttaa harmaita hiuksia.

-Salamanteri

11:20 ip.  
Anonymous Suski said...

Mulle tuli minecraft tuosta mieleen

5:49 ip.  
Blogger Ripsu said...

Salamanteri, kiva kuulla, että joku inspiroituu mun neuleistani :) Ilmassa leijuva aarre kuulostaa kyllä jo vähän liian haasteelliselta, vaikka äidit aika mahdottomiin venyvätkin.

Suski, kyllä tätä voi varmaan minessäkin käyttää :)

12:54 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home