torstaina, helmikuuta 13, 2020

Lapasten kulutustesti

Neuloin pari vuotta sitten urakalla palapelilapasia vahvistamattomista villalangoista. Nyt on kuukausien kulutustesti suoritettu ja tulokset selvillä. Luonnollisesti lapasen varressa ei ole yhtään kulumaa, mutta yllättäen ei myöskään varsinaisessa kämmenosassa. Nämä osat voin siis jatkossakin neuloa huoletta vahvistamattomista langoista. Myös suurimpaan kulutukseen joutuva kohta on helppo arvata: peukalo. Sen lisäksi lapasen kärki, etenkin etusormen kohta, joutuu koville. Allaolevasta lapasesta on peukalo jo uusittu, mutta kärjen kulumat näkyvät hyvin.

Palapelilapasten hyvä puoli on se, että kärjet ja peukalot voi huolettomasti neuloa mistä tahansa kirkkaanvärisestä langasta. Kokemuksesta oppineena käytin tällä kertaa kärjissä vahvistettua sukkalankaa. 
 Toisten lapasten kanssa en jaksanut olla yhtä perusteellinen vaan tyydyin parsimiseen.
Käytin kokemustietoani saman tien hyväksi uusimmissa aluslapasissa. Jämistä tehdyt ja rumat kuin mitkä, mutta nämä onkin tarkoitus pitää piilossa toisten lapasten alla. Musta on alpakkasukkalankaa, oranssi vahvistamatonta alpakkaa. Alpakan ihana pehmeys korvaa kauneuspuutteet.
Alpakka-aluslapaset
Malli: perinteinen peukalokiilalla ja sädekavennuskärjellä
Puikot: 3mm
Lanka: teetee Tundra ja teetee Alpakka, yht. 51 g

Vaikka kitisin tässä aiemmin, etteivät pojat enää tarvitse neuleita niin lapaset tekevät iloisen poikkeuksen, onneksi!

Tunnisteet: , ,