perjantaina, lokakuuta 08, 2010

Pipopuristus

Nyt meni hermot omaan saamattomuuteen. Nuppineuloja ei ole edelleenkään löytynyt ja sama viimeistelyläjä tuijottaa syyttävästi käsityökorista. Siirsin korin tyynesti työhuoneeseen; poissa silmistä, poissa mielestä. Mutta pakkohan sitä nyt on saada puristettua parin syyspipon verran ennen kuin on lumi maassa.

Raitapipo
Malli: Jostain Modasta (laitan heti, kun löydän)
Lanka: Novitan Mini, 70g yhteensä
Puikot: nro 4

Tähän pipoon otin mallia Sandnesilta ja kun sain pipon valmiiksi, huomasin myös tiinaf:n neuloneen samantyylisiä pipoja. Mä olen jotenkin näiden nupopipojen ylin ystävä, tämäkin miellyttää mun silmääni kovasti.
Karviainen
Malli: Villapeikko
Lanka: Idénan Bamboo, 50g
Puikot: nro 5

Pikkuveljen haalariin sopivaa lankaa löytyi tasan kerän verran varastosta. Veikkasin sen riittävän juuri ja juuri ja oikeassa olin, jäljelle jäi n. 5m. Pipo on ihanan pehmeä, mutta armottoman lutru, antennikin roikkuu parin käyttökerran jälkeen surullisena pitkin päätä. (Laitoin siihen myöhemmin vetosolmun ja taas sojottaa.)
Kohopipo
Malli: oma
Lanka: Rowan RYC Bamboo Soft, 50g
Puikot: nro 3,5

Viisastuin edellisestä sen verran, että valitsin tähän bambupipoon ohuemmat puikot, jos vaikka pysyisi pipo kuosissaan paremmin. Auttoi. Jälleen silittelin pipoa ihastuneena, on se vaan niin pehmeä ja sileä. Ja nuhruinen. Jo neuloessa neuleen alareuna nöyhtääntyi. Lisäksi lanka halkeili pahasti neuloessa, kierre hajosi täysin ja kerä piti keriä pariin otteeseen uudelleen ennen kuin pipo oli valmis. En ehkä valitse tätä lankaa suurempiin töihin. Mutta pehmeä ja ihana pipo siitä tuli!

No niin, eihän se ollut niin vaikeaa. Pitäisikö tässä samalla saamattomuusraivolla pingottaa pari neuletakin kappalettakin? Ai niin, mutku ne nuppineulat... Argh!

2 Comments:

Blogger Merruli said...

Voi että, tuo kohopipo on mainio!!

6:01 ip.  
Blogger Maaru said...

Voe maharooton kun on metkoja pipoja!

4:24 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home