sunnuntaina, elokuuta 15, 2010

Lehtiköynnökset

Polyyppi poistettu, kämppä kaupattu ja uuteen muutettu. Rästilistalla on enää päättelykeijun vierailu, mutta eipä ole näkynyt.

Pakko oli siis kääntää vastahakoinen katse viimeisteltävien läjään. Näistä oli onneksi helppo aloittaa.
Lehtiköynnös-sukat
Malli: Marja Airaksinen
Lanka: Arwetta 65 g
Puikot: nro 2,5
Sukat ovat olleet listalla siitä saakka, kun näin strillan todella ihanat polvisukat. Lankakin löytyi omista varastoista. Arwettalla on kyllä kova koitos edessä, kun Sandnesin Sisukaan ei ole selvinnyt kunnialla tämän emännän mahtavasta marssitahdista. (Odotan Arwettalta kyllä 120 %:sta suoritusta, langan koostumuskin kun on 100% merinovillaa, 20% nylonia. Tosin nöyhtää näyttää jo kantapäissä olevan.)


Ohje oli mainio, mutta pitsineulemallin kanssa sekoilin aluksi. Kun vihdoin pääsin vauhtiin, en millään meinannut oppia sitä ulkoa. Aina piti uuden lehden aloituskohdassa luntata. Korpesi. Toisen sukan puolivälissä hihkuin, mutta kävi kuin entiselle likalle, joka mummolan vanhalla Nopsalla pyöräillessä hihkui: "Tällähän pääsöö lujaa!" ja heti seuraavassa hetkessä löysi itsensä ojan pohjalta ruohotupsut käsissä. Rupesin nimittäin vartta neuloessani taivastelemaan leveää sukansuuta. Olin keksinyt muutaman langankierron lisää ihan omasta päästäni.

Loppupäättely vei myös useamman viikon, kun en mistään meinannut löytää hyvää ohjetta silmukointiin. (Onneksi tajusin viimein katsoa myös omaa kirjastoani. Pitäisi varmaan selailla opuksiaan vähän säännöllisemmin, köh.) Ei sujunut päättely ihan kuin tanssi, mutta hullu ei huomaa ja viisas ei virka.

5 Comments:

Blogger Merruli said...

Ison kuuloisia asioita on siellä teillä ehditty, ei ihme jos päättelyt odottaa.

Sukat on hienot ja väri mitä mainioin. Olen todennut, että meikäläisen on viisainta pysytellä kaikista palmikkoja sisältävistä ohjeista kaukana -eivät valmistu koskaan.

5:19 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitos Merruli! Sammaleenvihreä on ihan mun lempparivärejäni, koskaan ei voi olla liikaa vihreää :) Mulle taas palmikkojen sijaan noi pitsimallit meinaa olla myrkkyä, mutta pohojalaasella sisulla mennähän.

10:12 ip.  
Blogger Salanimi said...

Oho - olettepas ehtineet..
Upeat sukat, jälleen kerran!

2:29 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

9:39 ip.  
Blogger Ripsu said...

Kiitos Salanimi :)

9:40 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home